lørdag den 21. maj 2016

Champagne

Champagne er lige sagen!

Alle burde drikke mere Champagne, og her tales ikke om almindelige mousserende vine, men ægte Champagne fra det forunderlige distrikt i Frankrigs nordlige udkant. Det forunderlige kommer af dette vindistrikts historie. Et omstridt stykke land, der under Første Verdenskrig nærmest ikke mere eksisterede. Men stedets historie er meget længere, og set med historiens øjne overordentlig farverigt. Alene at læse om det er berigende.
Det er det også, om jeg så må sige, når man drikker et af vindistriktets produkter. Det er sandelig heller ikke kedeligt, for kede os gider vi ikke rigtig, vel? Intelligente mennesker keder sig ikke. Har jeg hørt. 
Der er mange slags champagner, mange kvaliteter at vælge imellem. Jo bedre man vælger, jo dyrere bliver det.
Men det er alt sammen fuldstændig ligegyldig, når man som jeg og min fælle møder en rigtig god Champagne - her til aften ved dagens middag!



Charles Mignon
Cuvée Comte de Marne
Brut Grand Cru


Champagnefirmaet Charles Mignon er beliggende i Epernay, en af de vigtigste byer i Champagne regionen. Her ligger mange store huse, men kun ganske få, der som Charles Mignon har familiekarakter og holder fast i sin identitet.
Den omtalte vin er en Grand Cru, hvilket vil sige, at de anvendte druer ligger på 100 pct. på Échelle des Crus; ranglisten for vinene i Champagne.
Charles Mignon, Cuvée Comte de Marne, Grand Cru, Champagne har en fortryllende duft af hvide blomster. Smagen er blød med en kraftfuld mousse og smagsnoter af akacie, citrus og en flot balance.
Og hold da helt op, hvor den smagte godt til dampet laks med div. gemyse.

Verner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar