lørdag den 17. oktober 2009

ABC-vine

Vina la Rosa – La Capitana

Chardonnay 2008

I lang tid gik jeg forbi reolen i Super Best, reolen med vine fra Vina la Rosa (Chile). Ingen købte vinene, ingen afsætning af de chilenske vine af høj klasse. Måske prisen? Selv om de var på tilbud.
Nåh men pyt. Jeg købte et par stykker, chardonnay ganske vist og så i disse tider, hvor det drejer sig om ABC-vine. Jeg spurgte en professionel vinmand, om han havde hørt definitionen. Det havde han ikke. Men altså, ABC-vine; anything but Chardonnay! Fordi utallige producenter i dag laver Chardonnay-vine, og alt bliver uniformt og uendeligt kedeligt!
Men denne Chardonnay viste sig at være sagen. Producenten mener, at den besidder storslåede tropiske aromaer, sprød smag af mineraler, vanilla og grapefrugt. Den skal serveres til (her skriver de en lang, lang liste) og skal opbevares horisontalt, mørkt og køligt. Hele beskrivelsen passer, lige på en prik. Det er ellers sjældent, thi enhver købmand roser egne varer.
Vi drak en flaske til fisk på orange-Fennikel, opskriften kan læses i denne uges nummer af Femina, eller hvis man abonnerer på denne blog og udbeder sig opskriften. Det var lækkert, det var vinen sandelig også.
Klar gylden farve, med et strejf af grønt, elegant duftende, og en smag af sydamerikanske frugter, som guave og mango. Meget eksotisk faktisk. Mest mindede den om en rigtig god Meursault, hvid Bourgogne i særklasse, som også har smag af tropiske frugter. Men alligevel anderledes og sig selv, hvis man kan sige det på den måde?
At vi bagefter spiste indbagte æbler med iskold flødeskum, er en ganske anden sag, som slet ikke kommer det her ved, vel?

Verner

2 kommentarer:

 1. Hej Ole
  Jeg tror jeg fik rodet lidt rundt i det ved at sende en mail og ikke en kommentar

  SvarSlet
 2. Det her er temmelig meget kompliceret. Jeg har scannet opskriften, men kan ikke finde ud af at importere billedet til denne blog.
  Sender den herlige opskrift til din mail.

  Verner

  SvarSlet