søndag den 14. februar 2010

Passo Doble

Asparges viklet med skinke,
let sauteret
Prøv det til Passo Doble,
eller Masianco!










Her er den så; Passo doble!




Masi
Entusiastisk eksponent og udforsker af Valpolicella, Amarone, Reciotto, Soave etc., etc. Husets top Amaroner og ditto Valpolicella’er er bare herlig vin, som f.eks. Mazzano (Amarone) og Campo Fiorin (Valpolicella), se også blogindlæg af 21. marts 2009. I øvrigt bør man ikke glemme Masis hvide Masianco, et herligt glas, der ikke bare beder om spaghetti eller antipasti, men direkte trygler om det! Som mange andre europæiske vinhuse søger Masi nye græsgange, i Masis tilfælde i Argentina.



Masi
Paso Doble 2008 Tupungato, Argentina
Mørkrød; god frugt med balsamiske toner i næsen; fin koncentration uden at være tung. Måske bedste årgang af Passo Doble. Ung.
Vinen er meget harmonisk og forekommer Corvina-præget (ifølge bag-etikketten er Malbec dog hoveddruen); der er disse herlige lyse, transparente bær, som en rigtig god Valpolicella kan have, og så en vægt og struktur, som givetvis er et Malbec-bidrag. Det er fuldstændig rigtigt, hvad der står på etiketten: sjælen er argentinsk, stilen veneziansk. Men druerne er altså høstet i Argentina. Meget interessant, dog ingen egentlig topvin. Retfærdigvis skal anføres, at de mange anmeldelser af denne vin skiller vandene. Det er ikke blot superlativer, denne vin høster.
Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar