lørdag den 12. juni 2010

CHATEAU BELGRAVE 2004


CHATEAU BELGRAVE 2004
HAUT MEDOC – 5. CRU
Førhen var det mondænt at drikke franske, klassificerede vine. Det er det ikke rigtigt mere, af flere forskellige grunde. Mest fordi italiensk og oversøisk vin har overtaget en stor del af salget af vin i Danmark. Hovedårsagen til dette er naturligvis prisen, altid prisen. Og så det forhold, at fransk vin i den grad har savnet frugt, et forhold, som italiensk og oversøisk vin har til overflod. Men frugt alene gør det ikke.
Ved smagningen af ovennævnte vin står det klart, at der skal mere til, før den fulde tilfredshed indfinder sig. Betragtelig meget mere. Og det har denne.

Ch. Belgrave 2004 er en klassisk fransk, slotsaftappet vin.
Årgangen 2004 regner slottet for en af sine bedre.
Mørk i farven, tæt, nærmest sort-rød.
Bouqueten kraftig, her er tale om en ung vin.
Smager som sorte syltekirsebær. Lang eftersmag.
Kraftbetonet elegance, en vin med rygrad!
Verner

2 kommentarer:

  1. Hej Verner

    Kan en del af forklaringen ikke være at også de såkaldte eksperters smag og mening om hvad der tæller mest i disse årtier, undergår en forandring, der trækker over til de nye store vinlande?
    Der er vel ingen tvivl om at "de nye lande" leverer gode absolut drikkelige vine, der godt kan sidestilles med de franske.

    Selv om prisen kan have en afgørende indvirkning tror jeg, at selv en kender vurderer, at man for et givet beløb får mere valutta for pengene ved ikke at købe franske vine.

    jønne bønne

    SvarSlet
  2. Det kommer an på, hvilken ekspert man spørger, men her er ikke konsulteret nogen ekspert, det er dels min egen erindring og dels viden om nutidige forhold mht. vin, og i hvilken retning nutidens smag, eller mangel på samme, bevæger sig. Selvfølgelig kan de oversøiske lande konkurrere indenfor supermarkedssegmentet, alene i kraft af prisen, dog er deres vine udmærkede til hverdagsbrug. Stone sure. Og det er netop det sagen drejer sig om, et tilfredsstillende glas til maden til hverdag. Chateau Belgrave, derimod, er ikke en sådan vin, det er en klassevin, som kun drikkes når det skal være noget særligt, og så får man genkendelses- glæden ved at tænke på "gamle dage" og fransk vin. Køber man den ikke "en primeur" men senere, får man derfor også en mindre tegnebogsskylning. De oversøiske lande laver naturligvis også topvine, man ser dem relativt sjældent, for de koster nemlig også kassen!

    SvarSlet