onsdag den 29. februar 2012

Faustino 9 mil

Faustinos 9 mil


Før vindrikning i lille Dannevang blev som i dag, hvor vindrikning, og det deraf følgende salg, er blevet underlagt alle mulige slags modeluner, såsom at det nu absolut skal være rødvin, naturvin, alkoholiserede bordvine, oversøiske vine og meget mere, blev der drukket Rioja; rødvine fra Rioja. Det var muligt at få meget glimrende vine fra dette vindistrikt, gamle og vellagrede ovenikøbet. Med den deraf følgende store omsætning gik producenterne efter at producere større volumen, med faldende kvalitet til følge. Træerne får ikke lov at vokse ind i himlen, vel? Salget i Danmark (og kvaliteten) af Rioja har ikke senere nået samme niveau, dog er det endnu muligt at få gamle årgange af høj kvalitet. Så meget mere interessant er det at støde på Bodegas Faustinos flagskib 9 mil. Den kommer fra en særlig parcel, den er produceret udelukkende på Tempranillo og lagret på nye amerikanske og franske egefade 8 mdr. Alkoholprocenten er på behagelige 13,5 %, så vinen ikke trætter. Navnet hentyder til, at der kun produceres 9000 l af denne - pro anno! Og ikke mere. Kun lige 9000 l og ikke mere, som Faustino omhyggeligt reklamerer på deres web-site. Det er egentlig synd, for her er tale om en kvalitetsvin, et dejligt glas. Mørk kirsebærfarvet, herligt duftende, og en særdeles fin og elegant smag, mest tydeligt måske af sorte bær. Lang dvælende eftersmag. Meget dejligt glas.


Verner            

Ingen kommentarer:

Send en kommentar