lørdag den 21. februar 2015

100.000 kr. pr. flaske!


Et hundrede tusinde kr. pr. flaske!

Domaine de la Romanée-Conti 2012

Et vejrmæssigt kaotisk 2012 på Côte d'Or i Bourgogne endte alligevel med et rimeligt resultat, specielt for de røde vines vedkommende. De røde vine (Pinot Noir) viser en høj kvalitet. Vurderingen fra medejer af DRC Aubert de Villaine, er da også at 2012 er en af de bedste årgange, men at mængderne er små. En flaske Domaine de la Romanée-Conti (DRC) koster omkring 100.000 kr. i følge Winesearcher for 2012 årgangen”.



Heldig er den, der har smagt de pragtfulde røde bourgogner fra det berømte domaine; Domaine de la Romanée-Conti! Det har jeg selv, dog undtaget var den mest berømte; Romaneé-Conti. Det var samlet set naturligvis en meget stor oplevelse. 
Domainets besidder i kommunen Vosne Romanée helt eller delvis:
Romanée-Conti
Grands Échezeaux
La Tâche
Richebourg
Romanée-St-Vivant
Échezeaux

Domainet er også medejer af andre superberømte marker i Bourgogne:
Corton
Le Montrachet (hvid)

Det er vin fra de ovennævnte grand cru marker entusiaster helst vil drikke og meget gerne ofte. Men til priser som for disse vine i 2012-årgangen, er det ikke muligt. Simpelthen ikke! Højst kan det lade sig gøre i en hundedyr smagning!

For en del år siden var der ældre vinkendere, der gjorde gældende, at den sagnomspundne enkeltmarks grand cru Romanée-Conti var bedre før krigen! Der var her tale om 2. Verdenskrig! Jeg har ikke de senere år stødt på dette igen. Måske har disse kendere forladt os for stedse. Der, hvor de er havnet, er der med garanti ingen Bourgogner.


I aften må jeg så ”nøjes” med en rød 1. Cru Bourgogne, Maranges til boeuf’en!

Se også blog-indlæg af tirsdag den 6. maj 2014:
Maranges

Du finder det ude til højre i kataloget!


Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar