lørdag den 24. december 2016

Jul

Vin til julemiddagen

Hvert eneste år til jul er medierne overfyldt med råd om, hvilken slags julemad vi skal spise, hvordan den bør tilberedes, og hvad vi skal drikke til. Men med dette lille indlæg er det allerede for sent med gode råd etc., etc.
Undskyld jeg er så sent på den!
Jeg må nøjes med ganske kort at fortælle om, hvad julemiddagen står på her i huset, når gæsterne er ankommet og alle er gået til bords. Forhåbentlig bliver det hyggeligt.


Men middagen her i huset altså:




Kamsteg med sprød svær
Brunede kartofler
Hvide kartofler
Rødkål
Sauce tilvirket vha. stegesky fra stegen


Dessert
Ris Alamande med kirsebærsauce


Vin
Skal man drikke vin til dette, bør det være rødvin. Det nytter ikke her at satse på at drikke en superfornem Cru Classé Bordeaux. Den klarer det aldrig. Spild af penge. Sats hellere på rød vin fra Rhone. Fyldig, høj alkoholprocent, gerne velsmagende. Og for en sikkerheds skyld kunne man spise forholdvis mindre af rødkålen og de brunede kartofler. Så passer pengene.

Jeg selv vil til stegen drikke

Se også blogindlæg fra
søndag den 13. november 2016

Til Ris Alamanden bør du drikke dansk kirsebærvin, eller hvis det haves Portvin, prøv en LBV.


Ha' en rigtig god juleaften!

Verner













Ingen kommentarer:

Send en kommentar