tirsdag den 29. april 2014

Fodbold kan føre til mange ting . . .


Har man i mange år fulgt Sir Alex Ferguson i tv og presse, handlede det om fodbold og Manchester United, som han i en lang årrække har været boss for (chefmanager). En ansvarsfuld stilling, som har krævet sin mand. Men, der har åbenbart også været tid til andet end den kære runde bold!
I Ekstrabladet, og senere også andre medier, har der de seneste dage været en interessant artikel om Ferguson, der i næste måned sætter 5000 flasker vin til salg på tre forskellige auktioner alle forestået af Christie’s.
Vinene sælges i Hongkong, London og dels på nettet. Vinene forventes at indbringe 30 mill. kr.



Fergusons samling blev grundlagt allerede i hans yngre år, hvor han rejste en del i Frankrig. 
Tilbage bliver 800 flasker hjemme i privaten.
Der skulle være mange ret så interessante flasker mellem dem, som bortauktioneres, deribland er Domaine de la Romanée Conti 1999 og Petrus 2000. Ferguson gør gældende, at salget beror på hans ønske om, at også andre skal få mulighed for at nyde disse vine.
Det er ikke specificeret i artiklen hvilken vin fra Domaine de la Romanée Conti, der er tale om. Velsagtens ikke toppen, som er selve Romanée Conti (Grand Cru mark). Denne vin er sagnomspunden, ældre vinentusiaster og vinskribenter, taler og skriver endnu om årgangene fra før Anden Verdenskrig, som skulle have været om muligt endnu bedre, end vinene samme mark i vore dage. Det siger ellers ikke så lidt. Påstanden kan sandsynligvis ikke mere verificeres. 


Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar