Inviteret af Vinene fra Alsace besøgte jeg tirsdag
(i går) fødevaremessen Madens Skueplads på Roskilde Dyrskueplads.
Anledningen var to små faglige seminarer financieret af Vinene fra Alsace og Madens
Skueplads. Netværket mad+medier stod bag idé og tilrettelæggelse.
Mad+mediers to stiftere Marie Sainabou Jeng og Rasmus Holmgård var til stede og deltog som talere ved de to særdeles interessante seminarer.
Ultrakort
om de to seminarer
Seminar1
Terroir
og storytelling
Hvor
går grænsen mellem storytelling og det sansede udtryk?
Seminar
2
Terroirformidling
– Sådan taler vi om oprindelse
Hvad
bidrager det med til varens kvalitet, at den er et kendt brand, mv.?
Det
forholder sig altid sådan med forelæsninger hhv. foredrag, at talerne ikke har
tid nok. Det er meget svært at afgrænse sit emne, hvor gerne man end vil. Det
opleves tit. Således også her. Men det gør ikke så meget, så længe emnerne er så interessante, som tilfældet var. Mad og vin!
Undervejs
i seminar 1 var der smagning af lammekød fra tre forskellige steder, hvor man
kunne afgøre med sig selv og hinanden, om der virkelig var et præg af terroir
på de tre typer lam. Det var svært registrerbart, ville jeg sige.
Ganske
kort efter kom så smagning af tre Alsace Grand Cru vine. Der var tale om
meget store vine.
1. Domaine
Ostertag Riesling Grand Cru Muenchberg 2012
2. Domaine Weinbach Riesling Grand
Cru Schlossberg 2012
3. Albert Boxler Riesling Grand Cru
Brand 2012
Her
var der tydelig forskel på terroir. Beskrivelsen af de tre vines duft og smag
under indflydelse af terroir, som beskrevet på et medfølgende print, er mesterlig.
Super. Så tæt på kommer man kun, med fuldstændig 100 pct.
kendskab til marker og terroir, og beskrivelserne må være lavet hos
producenterne selv. Vine tæt på det fuldkomne.
Faktisk
kan man købe en Alsace Grand Cru i den almindelige detailhandel til lidt under
100 kr. De er sjældent værd at samle på. De tre her nævnte vine er betydeligt
meget dyrere for forbrugeren og med rette. Store vine. Det var en fornøjelse.
Undervejs
i seminar 2 var der kaffe og kringle. Her skulle man ikke afgøre terroir eller
tale om det. Ren fortæring.
Verner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar