søndag den 29. januar 2017

Terre de Mistral – Côtes du Rhone 2015


Mange gange har jeg skrevet om, beskrevet, en vintype som Côtes du Rhone. Det skyldes flere forskellige forhold.
For det første ligger Rhonedalen ikke langt borte, set fra Danmark.
For det andet ligger de fleste eksemplarer i et prisniveau, der er særdeles overkommeligt for de fleste.
For det tredje er disse vine yderst anvendelige, som tilbehør til det danske køkken, som skabt til, faktisk.
Skal man så ikke stræbe højere?
Jo, det ved gud da, man skal. Man skal, bør, altid prøve at finde noget, der er bedre.
Men nu var det f.eks. sådan, at Brd. D havde en Côtes du Rhone på tilbud, som blev skamrost. Så kan man da lige prøve sig frem, om dette så lige er sagen. Og, må man sige, det er det. Ligeledes er denne vintype smagt ved adskillige rejser i Rhonedalen, en lokalitet, som kun kan anbefales.
Hvad sidder vi så med her.
Dejlig harmonisk, velafbalanceret rød Côtes du Rhone, en vin til det danske vinterkøkken.
Terre de Mistral er Grenache-domineret charme på højeste niveau med en sjat Syrah for balancens skyld. Smag og duft af sort peber. Peber igen i smagen, en anelse blåbær og syre giver en fin, frisk vin.
Det er en økologisk vin, hvis dette skulle betyde noget for dig.



Verner

Post Scriptum: Vinen er ikke filtreret, det bør du måske selv gøre!






Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar