tirsdag den 28. februar 2017

Vin D'Alsace

En af de helt store turistattraktioner i Alsace:
Grünewalds Isenheim Alteret i Colmar
på Unterlinden Museum

Gewurztraminer 2014 Hahnenberg
Domaine Bernhard & Reibel
I generelle omtaler af vindistriktet Alsace omtales altid distriktets skønhed og egenart, det pittoreske. Det er simpelthen et drømmeområde for feriegæster. Hvem vil ikke gerne holde ferie i Alsace? Der er meget smukt, maden er interessant og vinen. Vinen! Danskerne drikker meget gerne de herlige vine fra Alsace, og hvor man forstår dem. Der er utallige dejlige vine fra området, både de lidt mere almindelige, men også vine af høj kvalitet. Og så de mange rariteter. Guf, er der tale om. 
Ved en smagning (og spisning) for nylig hos Letz Shop på Frederiksberg fik man virkelig øjnene op for Alsaces herligheder, om ikke man havde det i forvejen.
Blandt det smagte var også nedenstående vin. Nu er Gewurztraminer ikke den vintype, der drikkes mest i Danmark. Det er synd, for netop i Alsace findes herlige eksemplarer af denne druesort. Her er der tale om en Lieu Dit; navngivet mark, og ikke en Grand Cru, men alligevel en kvalitetsvin. Vinen er ikke tør, men fyldig og velsmagende, anvendelig til en hel del forskellige retter.
Når denne vin ender op med at fremstå let sødlig, er det sikkert producentens mening, at vinen må blive, som den nu engang gør, uden indgreb. Der skal ikke manipuleres. Når vinen stopper gæringen, må den fremstå, som den gør. Ganske enkelt ikke?
Det er en dejlig vin, som passede strålende til Kalvebov i esdragon. En herlig gryderet med kalvebov, skalotteløg, citronskal, esdragon og hvidvin. Saucen bagefter justeret med piskefløde + maizena, esdragon og kørvel. Og så den herlige gewurztraminer Hahnenberg til. Det bliver ikke meget bedre. Tilbehør var kogte kartofler og mixed salat.

Vin D'Alsace
Gewurztraminer 2014
Hahnenberg
Domaine Bernhard & Reibel
ALKOHOL: 13,5% vol.
De første sarte noter af rose viger hurtigt for mere ædle aromaer af eksotiske frugter. Smagen er lang, kompleks og generøs. Ikke ganske tør. Vinen var heldigvis ikke så hysterisk parfumeret, som man ellers kan møde gewurztraminer.
Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar