lørdag den 21. marts 2009

Valpolicella









Hemingway: ”Valpolicella er venlig, som din brors hus”. Betydelig værre er det, når han fortsætter: ”hvis du har en venlig bror.” Som den opmærksomme læser allerede nu har bemærket, er det ikke altid guldkorn, der kommer ud af munden, selv på Hemingway. Men han var en amerikaner, der på et tidspunkt i sine unge dage tog til Europa og blev nærmest besat af europæisk livsstil, især i de latinske lande (læs romanerne: Farvel til Våbnene, Og solen går sin gang, Hvem ringer klokkerne for og Der er ingen ende på Paris).
Nok om Hemingway og back to business, nemlig Valpolicella!
Da vi danskere begyndte at drikke vin, måtte vi trækkes med mange vine fra Valpolicella, der var lette, ikke særligt givende, tynde. Men i virkeligheden er en god Valpolicella, som vi møder dem i dag, fra top-producenter vel at mærke, fremragende rødvine, fløjlsagtige, duftende, med frugt og bemærkelsesværdig for deres finesse og race.
En sådan Valpolicella er Masis: Campofiorin ripasso. En ripasso har gæret på kvaset fra en Amarone, hvilket alt andet lige giver en kompleks, længelevende og fyldig vin. Campofiorin var den første af de mange ripassoer, der senere er kommet til, navnet betyder blomstermarken.
Herligt glas vin fra Masi!

Verner




Ingen kommentarer:

Send en kommentar