tirsdag den 28. april 2009

Tysk vinmesse på Børsen

Schloss Reinhartshausen, Rheingau


Tysk vinmesse; Riesling & Co.

Tysk vinmesse på Børsen. Her var chancen for at smage tysk vin i almindelighed og Riesling i særdeleshed. Så der blev skaffet 4 billetter med rabat, hvilket jo altid er rart. Af sted tog fruen og jeg og to venner. Mange var tilstede og smagte sig igennem både lækkerier og ikke mindst de tyske vine. Det er jo herligt. Tyskland var herhjemme det helt store vinland til og med 1942-43. Så umuliggjorde krig og besættelse den næsegruse beundring for tysk kultur og ditto vin. Det er egentlig synd. Dengang drak de kredse, der kendte til vin, tysk vin og gamle årgange. Man var nødt til at gemme vin, da der var en del årgange, hvor det simpelthen ikke var muligt at fremstille vin, der var drikkelig. Efter krigen havde alt ændret sig, nationen Danmark var endnu ikke som helhed blevet et vindrikkende folk, det kom først senere.
Men der stod vi fire så en forårsaften i april på tysk vinmesse.
Der var mange forskellige vine, naturligvis. Også vin på sekundære druer, glimrende vin. Der var Spätburgunder (Pinot Noir), som har en stor fremtid i Tyskland. Og så var der altså Riesling. Tysk Riesling i alle afskygninger. Jeg selv er mest til de sødere udgaver, som tyskerne mestrer til perfektion, spätlese og derover. Spätlese er meget ideel synes jeg, ofte den fuldendte balance mellem restsukkerindhold, ekstraktindhold, spiritus, hvoraf der ikke er meget, og den pragtfulde frugt fra rieslingen. Man kan blive helt salig. Jeg selv har, sammen med fruen, tømt utallige flasker tysk spätlese igennem livet.
Mange producenter var til stede og havde medbragt glimrende vine, her skal nævnes Weingut Rappenhof og deres fremragende Niersteiner Pettenthal 2007 Auslese. Schloss Reinhartshausen fra Rheingau med drømmevine som 2006 Riesling Erstes Gewächs trocken Erbacher Marcobrunn og en auslese fra samme år, samme fantastiske vinmark. Det var nok toppen på messen, rent vinmæssigt.
Jeg fik også lige talt med Erik Nielsen fra Mosel-rejser.dk, som importerer vine fra Schiffmann-Conrad. Erik Nielsen har jeg besøgt en gang i hans garage, som også er hans lager (garage-importør).
Alt i alt en herlig aften i vinens og gode venners lag.

Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar