torsdag den 2. juli 2015

Bryllup

Pommery

I sidste uge blev der afholdt prinsebryllup i Sverige. Brylluppet stod mellem Prins Carl Philip og hans udkårne Sofia Hellqvist. Sandsynligvis var der en stor indbudt skare af gæster til det fashionable bryllup, og hvem ville ikke gerne have været med som gæst. Alene at opleve den store lykke, som timedes de unges forældre og dem selv. Det er altid så dejligt. Men også med henblik på den fashionable bryllupsmiddag, som disse udvalgte gæster naturligvis også deltog i.
Når man ser div. mediers beskrivelse af denne middag, ville man gerne have deltaget.
Naturligvis finder noget sådan ikke sted. Selvklart!

Men spise og drikke skulle gæsterne jo efter den kirkelige handling. Hvad fik de heldige så at spise og drikke ved omtalte lejlighed?

Menu og vine:

Hvide asparges i hyldeblomst og ådalsrom og asparges- og græsløgsemulsion. Vin: Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne, Frankrig

Grillet jomfruhummer med kammuslinger.
Vin: Trimbach Riesling Vieilles Vignes de Prince 2011, Alsace, Frankrig

Letsaltet, stegt sandart fra Hjälmaren med grillede grøntsager. 
Vin: Radford Dale Freedom 2012 Pinot noir, Elgin, Sydafrika

Champagne- og ferskensorbet med fersken, hindbær og hvid chokolade.
Vin: Château Suduiraut 2002 Sauternes, Frankrig.

Så bliver det ikke meget bedre, skulle jeg tro. Både mad- og vinvalg er exceptionel, et prinsebryllup værdig. Det gøres ikke bedre, skønsmæssig. Personligt vil jeg glæde mig over, selv at have smagt Chateau Suduiraut, og i syv forskellige årgange, hvilket var ret utroligt. Jeg tror de andre vine har været på niveau med Chateau Suduiraut. 


Det unge lykkelige par!
Verner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar