torsdag den 29. januar 2009

J. Lohr

Central Coast
Monterey County

Arroyo Seco (AVA)


Californisk vin!

På en rejse til Californien, en gang, kom vi til Monterey, beliggende på Stillehavskysten syd for San Francisco. Vi så både den dejlige by, hvor handlingen i nogle af Steinbecks bøger foregår, det kæmpestore akvarium, havnen osv.
Syd for byen stod vi en formiddag på kysten, så og hørte det fantastiske dyreliv med legende søløver, oddere og pelikaner. Det var helt eventyrligt. Der var koldt ved havet, en temperatur som i Danmark*). Egnen er helt fortryllende.
Desværre fik vi ikke besøgt Arroyo Seco (AVA) lidt inde i landet, hvor det store vinhus J. Lohr laver vin, som de også gør en del andre steder, på det der kaldes Central Coast. Men vi fik da smagt vinen.
Jeg kan personligt stå inde for, at det ikke er alt man når, på en bilferie i Californien og de tilstødende stater!

Senere ved hjemkomsten og faktisk lige siden, har produkter fra dette vinhus sjovt nok været forhandlet hos Irma, af alle steder! Lohrs vine er af høj kvalitet, og gennem årene er det lykkedes at smage nogle af dem.
Forleden sikrede jeg mig et par flasker på et særligt tilbud, nemlig

J. Lohr, Arroyo Seco, Chardonnay 2006

I aften når barndomsveninde Annie kommer til middag, drikker vi et glas af omtalte vin til forretten!

Verner

*) Det var en sommerdag, der var ret køligt, hvilket skyldes det iskolde kystvand i Stillehavet. Mark Twain: "Den koldeste vinter jeg har oplevet, var en sommerdag i San Francisco!"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar