lørdag den 10. oktober 2009

World of Wine - Tamar Ridge Wines

Hjemme på farmen (Tasmania)



World of Wine:
”Tamar Ridge formår langt bedre end andre vinproducenter på Tasmanien at producere stærkt efterspurgte vine, der viser den elegance og struktur, der er kendetegnet for vine produceret i et køligt klima. Vingården har i dag 63 hektar tilplantet med Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling og Pinot Gris, og er beliggende i den nordlige del af Tasmanien på vestsiden af Tamar River ca. 45 km nord for Launceston.”

Dette statement fra det nu Rødovre baserede vinfirma World of Wine var der rig lejlighed til at konstatere rigtigheden af ved firmaets nys overståede og stort anlagte vinsmagning i Rødovre Centrum. Man kunne smage 150 forskellige vine, men hvem orker? Faktisk er det alt for meget. Man må vælge. Ikke for det, der var en del andre herlige sager end vine fra Tasmanien og Tamar Ridge. Man må fokusere.

Tasmanien
Tamar Ridge:
Foruden en sludder med en høflig mand helt ude fra øen syd for Australien fik deres udsendte smagt:
Devils Corner Riesling; perfekt og meget elegant Riesling. Jeg følte mig hensat til Tyskland!
Devils Corner Pinot Gris; Relativt højt syreniveau sammenlignet med den italienske pendant, hvilket kommer sig af det relativt kølige klima på Tasmanien. Hvem skulle tro, at en sådan vin passer perfekt til pâte de fois de canard (paté af andelever). Men ikke desto mindre.
Devils Corner Riesling, Botrytis; Et sandt mirakel af en ædelsød, senthøstet Riesling (druerne har været angrebet af svampen Botrytis Cinerea). Hvilket glas vin!

Alsace
Alphonse Meyer:
Pinot Gris;
En klassiker fra Alsace. Herlig vinoplevelse. Noget helt andet end den rigtig gode Pinot Grigio fra Tasmanien. Her en lidt tungere og fyldigere vin med adskillige smagslag. Forunderligt.

For ikke at trætte unødigt stopper vi her. Men det blev også til en interessant samtale med en af de ansatte hos World of Wine om forskellige problematikker vedrørende vin og vinhandel. Befriende at møde andre vine, end de normalt tilgængelige indenfor supermarkedssegmentet.

Verner




Ingen kommentarer:

Send en kommentar