Faustinos 9 mil |
Før vindrikning i lille Dannevang blev som i dag, hvor
vindrikning, og det deraf følgende salg, er blevet underlagt alle mulige slags
modeluner, såsom at det nu absolut skal være rødvin, naturvin, alkoholiserede
bordvine, oversøiske vine og meget mere, blev der drukket Rioja; rødvine fra
Rioja. Det var muligt at få meget glimrende vine fra dette vindistrikt, gamle og
vellagrede ovenikøbet. Med den deraf følgende store omsætning gik producenterne
efter at producere større volumen, med faldende kvalitet til følge. Træerne
får ikke lov at vokse ind i himlen, vel? Salget i Danmark (og kvaliteten) af Rioja har ikke senere nået
samme niveau, dog er det endnu muligt at få gamle årgange af høj
kvalitet. Så meget mere interessant er det at støde på Bodegas Faustinos
flagskib 9 mil. Den kommer fra en særlig parcel, den er produceret udelukkende på
Tempranillo og lagret på nye amerikanske og franske egefade 8 mdr.
Alkoholprocenten er på behagelige 13,5 %, så vinen ikke trætter. Navnet hentyder
til, at der kun produceres 9000 l af denne - pro anno! Og ikke mere. Kun lige 9000 l og ikke mere, som Faustino omhyggeligt reklamerer på deres
web-site. Det er egentlig synd, for her er tale om en kvalitetsvin, et dejligt
glas. Mørk kirsebærfarvet, herligt duftende, og en særdeles fin og
elegant smag, mest tydeligt måske af sorte bær. Lang dvælende eftersmag. Meget
dejligt glas.
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar