lørdag den 12. juli 2014

Elming på besøg i Champagne

Her kommer Tour-feltet væltendeHr. Claus Elming

Efter opstart i det smukke Yorkshire i England, er tour de France feltet rykket til Nordfrankrig til regn og blæst. De to foregående dages etaper af tour de France kørte feltet gennem Champagne, med den store vin og det omkringliggende landskab fyldt med krigergrave, bogstaveligt talt, fra den vanvittige første verdenskrig. Her lå en del af de uhyggelige slagmarker, hvor millioner af unge mænd døde. Kanonføde, som de var.
En fornyelse i TV2’s dækning af tour de France er tv-journalisten Claus Elmings medvirken, og så i et stof, der tidligere var Jørgen Leths. Jørgen Leth speaker stadig løbet, heldigvis.

De Venoge Chamagne

Tv-klip:
Claus Elming besøger det berømte champagnehus De Venoge. Elming er en journalist fyldt med humor, er bl.a. kendt for sin medvirken i programmet Vild med Dans, men på det seneste også i mange slags forskellige sportsprogrammer. Her blev han budt indenfor hos champagnefirmaet De Venoge og fik fremvist kældrene, altid et must under et sådan besøg, kan deres udsendte medarbejder fortælle. De er selvfølgelig gigantiske med millioner af flasker under lagring. Vinmanden, der forestod rundvisningen fortalte, at man stadig havde flasker helt tilbage til årgang 1928, thi Champagner kan blive meget gamle. Sådan én ville Elming gerne smage. Svaret faldt prompte. Non! 
- Sådan en raritet åbnes kun uhyre sjældent, slet ikke for en tilfældig tv-journalist!
Men han fik lov at smage 1978, en stor årgang iflg. vinmanden. De smagte på den sikkert fantastiske vin, som må have været en sand gudedrik, hvilket forøvrigt ikke fik Elming til at komme med en kommentar. Ingen kommentarer overhovedet!
Tv-klip slut.

Det var altså også kun tv! 
De Venoge i de luxe udgave

For at få et indblik i Champagne og øvrige mousserende vine bør man læse litteratur om emnet.
Herefter drikkes Champagne. Skål.


Verner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar