lørdag den 19. marts 2016

Tenuta Lodola Nuova 2011

Tenuta Lodola Nuova 2011

Vino Nobile di Montepulciano

DOCG

Ruffino


Toscanas lyksaligheder.

Chiantis vinzone er opdelt i mange forskellige smådistrikter, man kan også sige små vinområder, hvoraf nogle stikker hovedet lidt længere frem end andre. Det er hovedsageligt rødvinsområder, vel nærmest efter tradition, men hvis interessen var der, kunne man vel også lave hvidvin af klasse?
Har man som vinturist besøgt Chianti og tilliggender, er der imidlertid visse områder, der kalder på større interesse end det resterende Chianti.

Som nu f.eks.:

Chianti Classico
Rúfina
Montalcino
Montepulciano
Bolgheri

Grunden til dette er den højere kvalitet, der her produceres. Indenfor de nævnte områder har man mulighed for at finde topkvalitet. Jeg skriver har, for der gives ingen garanti. Man må smage sig frem!


Tenuta Lodola Nuova 2011 – DOCG.

Vino Nobile di Montepulciano


Før optrækning er der nogen forventning. Vil denne vin være drikkemoden eller næsten? Så ingenlunde! Personligt vil jeg tro, der går tre år, før vinen er fuldt drikkemoden. Den må dekanteres, hvis vinen skal drikkes senere på dagen. Det bliver den! Pt. dækker de fremtrædende taniner lidt over smagen, naturligvis. Vinen er lagret 18 måneder på egetræs fade. Den fremtræder med smag af fuldmodne kirsebær, røde bær, krydderier og en anelse chokolade.
Det bliver meget mere spændende om en tre års tid, når vinen er fuldt udviklet og drikkemoden, og med garanti har opnået en lang større grad af kompleksitet, med mange snags-lag. Hvor den hviler i sig selv. Det er også derfor, at vejen frem er lagring - og ikke dekantering.
Stone sure.

Addendum 11-10-2017:

Som tidligere skrevet, så er vejen frem lagring. Og i går fremstod dette lille vidunder bare så smuk og dejlig. Fuldmoden, hvilende i sig selv og pragtfuldt smagende. Ingen skarpe kanter, stadigvæk let og meget elegant trods sine 14 %. Forunderligt. Stadigvæk ikke til kæmpe oksestege eller ditto bøffer!


Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar