Tenuta
Lodola Nuova 2011
Vino
Nobile di Montepulciano
DOCG
Ruffino
Toscanas
lyksaligheder.
Chiantis
vinzone er opdelt i mange forskellige smådistrikter, man kan også
sige små vinområder, hvoraf nogle stikker hovedet lidt længere
frem end andre. Det er hovedsageligt rødvinsområder, vel nærmest
efter tradition, men hvis interessen var der, kunne man vel også
lave hvidvin af klasse?
Har
man som vinturist besøgt Chianti og tilliggender, er der imidlertid
visse områder, der kalder på større interesse end det resterende
Chianti.
Som
nu f.eks.:
Chianti
Classico
Rúfina
Montalcino
Montepulciano
Bolgheri
Grunden
til dette er den højere kvalitet, der her produceres. Indenfor de
nævnte områder har man mulighed for at finde topkvalitet. Jeg
skriver har, for der gives ingen garanti. Man må smage sig frem!
Tenuta
Lodola Nuova 2011 – DOCG.
Vino Nobile di Montepulciano
Før
optrækning er der nogen forventning. Vil denne vin være drikkemoden
eller næsten? Så ingenlunde! Personligt vil jeg tro, der går tre år,
før vinen er fuldt drikkemoden. Den må dekanteres, hvis vinen skal
drikkes senere på dagen. Det bliver den! Pt. dækker de fremtrædende
taniner lidt over smagen, naturligvis. Vinen er lagret 18 måneder
på egetræs fade. Den fremtræder med smag af fuldmodne kirsebær,
røde bær, krydderier og en anelse chokolade.
Det
bliver meget mere spændende om en tre års tid, når vinen er
fuldt udviklet og drikkemoden, og med garanti har opnået en lang
større grad af kompleksitet, med mange snags-lag. Hvor den hviler i
sig selv. Det er også derfor, at vejen frem er lagring - og ikke
dekantering.
Stone
sure.
Addendum 11-10-2017:
Som tidligere skrevet, så er vejen frem lagring. Og i går fremstod dette lille vidunder bare så smuk og dejlig. Fuldmoden, hvilende i sig selv og pragtfuldt smagende. Ingen skarpe kanter, stadigvæk let og meget elegant trods sine 14 %. Forunderligt. Stadigvæk ikke til kæmpe oksestege eller ditto bøffer!
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar