søndag den 24. april 2016

Domaine du Pegau Cuvee Reserve 2000, Chateauneuf du Pape

På en ferie i Rhone-dalen må og skal en vin-drikker selvfølgelig besøge nogle af de kendte vinproducenter, når man nu har rejst så langt. Især huskes for eget vedkommende flere besøg i Syd Rhone i Chateauneuf du Pape. Jeg har faktisk overnattet en enkelt nat i selve den lille sydfranske by. Det er ikke hvert år, langt fra, turen går til den sydlige del af Rhone, så rejseminderne fra disse besøg ligger måske ikke aller forrest i hukommelsen.
Lige til man sidder ved en hyggelig privat middag i venners lag, og værten, det søde menneske, pludselig rejser sig for at hente en vin, han synes, man skulle smage. Så dukker minderne pludselig op med ét slag.

På bordet kommer en flaske
Domaine du Pegau Cuvee Reserve 2000, Chateauneuf du Pape

Lyn snart er der billeder på nethinden af den sitrende varme, de mange vinstokke i en jordbund med mange store sten, der er så karakteristisk for dette vinområde. Det er pludselig som at være tilbage. Ultra kort, så er man tilbage i det kolde danske forår igen, men dog indendørs og blandt venner.
Domaine du Pegau er et af 45 topdomainer i distriktet, hvis vine hører til de eftertragtede. En Chateauneuf du Pape har lov til at anvende op til 13 forskellige druesorter til produktionen, så de enkelte vine kan naturligvis variere alene af denne grund.
Og denne Domaine du Pegau Cuvee Reserve 2000, Chateauneuf du Pape, var bestemt en oplevelse. Vinen havde toppet, men var stadig fin lige det første kvarter efter åbningen. Farven var mørk, fremtrædende smag af søde kirsebær, og et lille strejf af peber. Men smagen havde et underligt syrlig præg; en vin, der har toppet.
Fint var det at smage vinen lige efter åbning af flasken, for hvor tit har man lejlighed til at smage og bedømme meget gamle topvine?

Verner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar