torsdag den 17. september 2009

Barolo

Et af Fontanafreddas
mange produkter
Barolo Fontanafredda 2001
Drikkemoden Barolo, indtaget til fåre-spegepølse med Mozarella (fra bøffel) og bagefter stegt lammeryg med gemyse. Herlige sager, som vinen.
Baroloen var drikkemoden, mørk, kraftig, duftende af tjære og lakrids. Kraftigt frugtsmagende. Afrundet tannin. Perfekt balance. Otte år gammel og et herligt glas. Absolut ikke en riserva, eller blot meget gammel. Dejlig var den alligevel!

Fontanafredda
Hørende til traditionalisterne, der laver Barolo som i gamle dage, lidt rå og afvisende, indtil den er modnet og afrundet. Fint gammelt firma.

2001
Stor årgang i Piemonte, hvor Barolo kommer fra. Elegant og fast Nebbiolo og Barbera, i hvert fald, ud af de mange druesorter der dyrkes i Piemonte. En Barolo skal være 100 % Nebbiolo.

Barolo
Blandt de gode producenter af Barolo er der i dag to skoler. Dels er der traditionalisterne, der mener, at Barolo skal laves som førhen og altid. Lidt af en rå børste. Som efterfølgende så skal have en del år for at modne.
Dels er der fornyerne, som hævder, at med de anderledes, nye vinificerings-metoder, får man en bedre, blødere og rundere vin. Og dermed en bedre vin i det hele taget. Hvem har så ret. Ingen ved det!
Men ændrer man Barolo i den ny retning, får man måske en større vin, men så er det jo ikke Barolo mere, vel?
- Eller er det?
Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar