onsdag den 2. december 2009

Sydtysklands vinøse herligheder

Schmitt's Kinder

Etiketten for Pfülben
- og nedenunder Würzburg
Domkirken i Würzburg


Vinbesøg kan være meget forskellige, alt efter situationen og de mennesker man møder, og så deres vin! Man kan være helt ustyrlig heldig, som f.eks. den første gang, vi besøgte Schmitt’s Kinder i Randersacker i Franken. På vej nordpå ad Autobahn fik jeg lige akkurat øje på skiltet mod den lille vinby. Et besøg her kunne give et behageligt afbræk i al kørslen.
Ældre hus, som virkede lukket, men var det ikke. Flinke, høflige, unge mennesker, om vi ikke ville smage, før vi købte nogle flasker? Og her får man så smagt vin ved præcis den optimale temperatur, som er så vigtig, for at vinen folder sig ud med alle sine herlige smagskomponenter. Det gjorde den, for her var der virkelig tale om vin på topplan, især husets Silvaner spätlese trocken fra markerne Sonnenstuhl og Pfülben. Herlige sager. De var glade for begejstringen og rosen, hvilket de sagtens kan være. Det er indtil videre lykkedes at besøge dem tre gange, plus en enkelt gang ovre på den anden side af vejen hos Schmitt, alle hedder Schmitt her i byen, sagde de unge mennesker hos Schmitt’s Kinder. Ret morsomt ikke? Jeg håber min vej også i fremtiden falder forbi. I mellemtiden har Schmitt’s Kinder udviklet sig til en trestjernet producent, har flyttet vineriet hen til foden af vinmarken Sonnenstuhl og deltager, sammen med fire andre vinproducenter, i arbejdet med at udvikle de højtliggende marker i Steigerwald, længere østpå, hvor der skal fremstilles mineralske vine. De bliver markedsført under mærket ”Trias”, som er navnet på den specielle jordbund dér.

Schmitt’s Kinder om deres arbejdsfilosofi:
“Our main task, yet, will be to continue the consequent refinement of white wines. This view of management is reconfirmed by highly successful competitions in wine tastings and tests. Our wines have won numerous prizes from regional awards up to the federal and state level”

Og - når man så er på disse kanter, bør man besøge den nærliggende, smukke, gamle barokby Würzburg. Jeg ville sige, det simpelthen er et must.

Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar