tirsdag den 6. april 2010

Graacher Himmelreich

Dr. Loosen
Graacher Himmelreich 2008
Riesling Kabinett
Doktor Loosen

Fuldstændig klar, bleggylden
Delikat bouquet
Fuldstændig rentgående smag, sofistikeret, stærkt vinøs, eksotisk og smag af lækre sydlandske frugter. Der er simpelthen ikke superlativer nok.
Ernst loosen, der i dag driver det gamle firma, er Tysklands ubestridte vin-supermand, deraf den superbe kvalitet.

Denne herlige sag blev drukket relativt tidlig og var fremragende, fuldt drikkemoden, men kan sagtens gemmes fem år, sandsynligvis meget længere, og derved opnå stærkt forøget kompleksitet, dvs. flere smagslag, nærmest under hinanden, så at sige, o.a., men et herligt glas var det.
Den blev drukket til Forelle Müllerin Art (foreller dyppet i rugmel og stegt i smør, rigeligt smør), Petersillie-kartoffeln og grøn salat. Det var, som at være i Tyskland.
Som yngre sad vi her på hjemmebasen og drak moselvine ad libitum, deriblandt en del Graacher Himmelreich Kabinett i de gode årgange 75, 76, 81, 82 og 83. Vist var det gode tider.
Selve den berømte mark, Graacher Himmelreich, kan ses nede fra floden, når man sejler forbi, og hvem skulle tro, at fra sådan en stejl skråning kommer der drømmevin, som ovennævnte. Det er en del af Moseldalens charme. En cykeltur i hele flodens længde fra Metz i syd (Frankrig) til Koblenz i nord, hvor Rhinen og Mosel løber sammen, kan stærkt anbefales.

Verner
Post scriptum: Denne blogs forfatter beklager de nødvendige tyske rettelser. Errare humanum est (det er menneskeligt at fejle. Trods alt!).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar