fredag den 9. april 2010

Mont-Redon

Slottets hvide supervin

Det var den sidste flaske af Chateau Neuf du Pape, Chateau Mont Redon 2007, Blanc. Altså hvidvin. På grund af mørkemænd, muselmænd kaldte man dem i gamle dage, havde det kun været muligt at tage 3 flasker med hjem gemt i kufferten i en flamingokasse købt på slottet. Da vi kørte fra det smukke vinslot med den eventyrlige vin, var det med kassen på bagagebæreren. Den skulle i første omgang med tilbage til Orange, hvor vi boede. Det var varmt den dag. Senere med fly sammen med os. Derfor kun tre flasker med hjem, det forslår som en skrædder i helvedet, når vi taler om en drømmevin, som slottets hvide stjerne.
Og hvordan var den så efter at have hvilt sig et halvt års tid?
Farve: Bleggylden, strålende klar.
Bouquet: Sofistikeret og herligt duftende.
Smag: tør, krydret, fyldig, elegant frugtsmagende, meget mineralsk. Maskulin power, lige i den grad.
Ved et tidligere besøg i byen Chateau Neuf du Pape, år tilbage, boede vi på et hotel tæt på torvet. Hotellet havde en vinbar, som jeg frekventerede, som den eneste pågældende eftermiddag. Da jeg overfor tjeneren udtrykte min glæde over den ovenfor omtalte hvidvin, var svaret: Det er den bedste!
Så sandt!
Hvad vi drak den til?
Bruschetta (varianten lavet på basilikum, tomat og hvidløg).
Oksekød, lignede Roastbeef, uden at være det, men blev stegt 24 timer ved lav temperatur. Mærkelig ting. Mixed salat, godt med blåbær.
Jarlsberg, norsk ost.
Jo, en sådan kraftkarl til en hvidvin kan sagtens bære omtalte middag, eller omvendt!
Hvis vi kun taler om vinen, taler vi om Sydfrankrigs herligheder!
Se også blog-indlæg af 11. August 2009.
 
Verner

 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar