torsdag den 30. december 2010

ChampagneSå pas dog på!

På grund af det store tryk, der bliver dannet ved den flaskefermentering, der skaber boblerne, har champagneproducenter altid været meget interesserede i at udvikle de bedste og mest solide flasker til deres vin. Og som enhver, der har holdt en flaske champagne i hånden ved, er flaskerne væsentligt tungere og lavet af tykkere glas end normale vinflasker. Faktisk er trykket i en champagneflaske på godt 0,4 kg pr. kvadratcentimeter.
Når proppen springer, skal der altså passes alvorligt på ting, som medmennesker, øjne, brilleglas, glas-arealer etc., etc.

Men - ingen vin er mere tæt forbundet med festlighed og romantik end champagne. Det er, hvad vi skåler nytåret ind med, og hiver frem ved festlige lejligheder. Det er champagneflasken, der bliver smadret mod stævnen, når et skib døbes, og når sportsstjerner eller andre vinder en stor begivenhed, skal de selv og de omkringstående helst sprøjtes til med bobler.
Fra pålidelig kilde forlyder det også, at kvinder synes det er meget romantisk og bliver meget kysselystne, hvis de får serveret champagne.
Med hensyn til det sidste udsagn er det altså dig selv, du skal passe alvorligt på?

Tag alligevel chancen, drik en flaske Champagne i morgen aften, nytårsaften, sammen med den du holder af. Det skal være ægte Champagne, helst fra et af de store champagnehuse og en tør udgave (brut). En rigtig god kvalitet. I alle aviser og ugeblade er der en gennemgang af Champagne, så der er ikke grund til at fremture her også. Der er skrevet bøger om det. Det er langt mere sjovt og spændende at drikke Champagne end at studere. Jeg lover, du vil synes det samme.

Verner2 kommentarer:

  1. Godt nytår 2011 - jeg skal nu køre bil efter midnat, så mængden af alkohol bliver ganske lille. Fruen må have champagnen tilgode til en anden dag.

    SvarSlet
  2. Rigtig godt nytår til dig også!

    SvarSlet