lørdag den 25. juni 2011

Ud at se med TGV
TGV – Train a Gran Vitesse (Højhastighedstog)

Quelle est la distance entre Paris et Reims en km svp?
- Environ 140 km !

Det franske højhastighedstog er på det seneste målt til at kunne køre 553 km/t


Hvad skal man bruge en dejlig solbeskinnet forårsdag i Paris til? Der må være mange muligheder, ikke sandt? Jo da!
For eksempel kan man foretage en udflugt til Rheims. Med TGV, naturligvis, hvad ellers? Især fordi jeg altid har drømt om at køre med TGV’en.
Hvad har det her med vin at gøre ?
Dette er ganske rigtig en vinblok, eller skulle forestille det. Hva’ så med at køre i TGV? Det kommer sig af, at hvis man kører til Rheims, en gammel by i 140 km’s afstand fra Paris, kan man samtidig besøge et af de kendte champagnehuse i byen, dem er der en del af, altså i udkanten af byen. Udkanten af Rheims forstås.
Hvordan var det så at køre i TGV? Det var ligesom at køre i et almindeligt tog. Dog – da TGV’en havde forladt Paris’ forstæder, kan det nok være, at farten blev sat op. Væsentligt op. Der var virkelig skub på. De 140 km blev tilbagelagt på 45 minutter. Voila. Franskmændene kan noget med teknik!
Så nu manglede vi bare at gå til Rheims udkant. Pæn tur. Vejret var varmt. Puh ha.
Efter et godt stykke tid kom vi til Maison Taittinger. Stort hus, men ikke overdådigt smukt. Taittinger har sikkert flere adresser rundt om i vindistriktet. Dette mindede mest om en fabrik, hvad det i sagens natur egentlig også er.
Efter en kort filmforevisning fulgte en rundtur i kældrene. Meget store omfattende kældre med et ufatteligt antal flasker på lager. Der er præcis 10 grader C året rundt. Den ene kæmpestore kælder under den anden forbundet med en gigant elevator, så det er muligt at komme op og ned med arbejdskøretøjer. Rigtig interessant.
Som afslutning på rundvisningen blev der udskænket 1 (ét) lille glas vin til hver deltager. Kun ét. Ville man have mere, var man velkommen til at købe en flaske og få den trukket op. I sagens natur laver Taittinger mange forskellige kvaliteter, så da jeg så, at der kun blev budt på ét enkelt (lille) glas, frydede jeg mig over tidligere at have smagt Taittingers helt vidunderlige vintage champagne (årgangschampagne): Comtes de Champagne. En sand drøm af en champagne, en champagne alle burde smage. Gudedrik!

- Bagefter, før frokosten, gik vi hen for at se domkirken !


Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar