fredag den 22. juli 2011

EroicaEroica 2008

Hvorfor Ernst Loosen og Chateau Ste Michelle i Washington State har opkaldt deres joint venture Riesling efter Beethovens heltesymfoni (Eroica), må snart sagt guderne vide. Man får intet at vide om dette, uanset hvorlænge man læser eller hvorhenne. Meget generende.
Det er et overordentligt smukt barn, der er kommet ud af dette joint venture.
Ernst Loosen er i dag leder af det berømte Mosel-foretagende Weingut Dr. Loosen, som er situeret på den del af Mosel, som kaldes Mittel-Mosel, altså den bedste del af floden, sådan vinmæssigt, og hvor firmaet laver drømmevin, drømmevin i absolut Spitzenklasse. Intet mindre! Og her i Washington State har han sammen med det store vinfirma Chateau Ste Michelle skabt et mirakel.

Eroica 2008
For en Riesling-aficionados er dette simpelthen bare sagen. Der er dømt rent guf. Et smukt glas. Bleggyldent glimter vinen i glasset!

”Elegant duftende. Sprød vin, letvægtskrop, koncentreret og vibrerende”.

Den kursiverede tekst er producentens opfattelse af vinen, og må det siges, den rammer helt plet. Skulle man møde den i en blindsmagning, hvilket bare kunne være så hyggeligt, ville jeg personligt øjeblikkelig gætte på en tysk Riesling i absolut topklasse. Det er en underskøn sag.Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar