fredag den 16. september 2011

Schloss Lieser

Thomas Haag og fruePå den nys overståede valgaften (15. september 2011) var der valgprogrammer på de tre førende danske tv-stationer, dvs. DR1, DR2 og Tv2. Jeg sad og så DR2, hvis udsendelse var mere underholdende en egentlig faktuelt oplysende. Valgslaget på denne kanal (DR2) blev ledet af Anders Lund Madsen, det var ret sjovt. En kvindelig og meget morsom journalist var udsendt til de forskellige fester, der denne aften løb af stablen, hvor partiernes toppolitikere kunne slappe af og takke deres støtter, samt, dette er naturligvis vigtigt, at få et par glas vin eller lign. Denne morsomme dame blev så opfordret i sin øresnegl af Hr. Madsen til at spørge de forskellige kendisser ”Hvor skal pengene komme fra?” og ”kan du uddybe det?”. Sådanne spørgsmål løsrevet fra enhver sammenhæng kan naturligvis ikke besvares af nogen, men morsomt var det. I studiet blev der så skænket rødvin til gæsterne, der skulle interviewes. Man kunne ikke se, hvad det var for en vin, men det er tidens trend, at det skal være rødvin. Af en eller anden uforklarlig grund. Det virker voldsomt. Vinen står samtidig garanteret og næsten småkoger i al det lys, der skal til for at lave tv.
Men til valgudsendelsen her i huset blev der skænket og drukket anderledes passende vin (efter min mening), og så var den gudeskøn. Intet mindre.
Schloss Lieser 2003 - Mosel
Niederberg Helden
Riesling Spätlese

Farve: Flot, lys gul, ren farve.
Bouquet: Lækker næse med frugt, og et ganske lillebitte hint af petroleum.
Smag: Fin elegance. Balanceret med tilpas sødme, middel krop. Den fineste, reneste nektar.

Weingut Schloss Lieser ejes af Thomas Haag, som er søn af Wilhelm Haag fra Det berømte vinfirma Fritz Haag. Thomas ejer 8,5 hektar vinmarker, hvorfra han laver nogle helt fantastiske vine, hvor kvaliteten forbedres år efter år. Thomas vinfilosofi er at intervenere mindst muligt, eller som han siger: ” … så lidt som muligt, så meget som nødvendigt”. Thomas Haag ejer bl.a. en del af marken Niederberg Helden, hvorfra nogle af hans bedste vine kommer.

Verner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar