torsdag den 13. oktober 2011

Nicolas Potel hos Brd. D’s Vinhandel

Clos de la Roche Grand CruPå Frederiksberg hos Brd. D’s Vinhandel afholdtes i aftes en bourgognesmagning i den lille butik, dog ikke mindre end der er en ufattelig mængde god vin på hylderne. Den nys afholdte smagning drejede sig om vine fra huset Nicolas Potel. Det vil altid være en oplevelse at smage bourgogne, på det niveau som Potel præsenterer.

”Maison Nicolas Potel er muligvis ét af de mest kompromisløse vinhuse i Bourgogne. Med et mere end almindeligt udbygget netværk i hele Bourgogne og med adgang til at købe de bedste druer fra de bedste marker, har Potel opbygget et ry som en dedikeret terroir-bannerfører. Vinene fra Nicolas Potel er intense, modne, fulde af nerve og med stor kraft. Potel svovler meget lavt og filtrerer ikke - derfor er vinene ultrapersonlige og i dag blandt nogle af de bedst bedømte i den internationale vinpresse!”
(Kilde: Brd. D’s Vinhandel)

Potels unge udsendte medarbejder fortalte om vinene på et ultrahurtigt engelsk med stærk accent. Man skulle høre godt efter og kende standardvinbetegnelser både på fransk og engelsk. Der var fart på. Charmerende mand, meget fransk udseende.
Der blev smagt tre hvide vine (Chardonnay) og syv røde vine (Pinot Noir). Vinene var fra stort set hele Bourgogne og var repræsentative for Bourgognes spændvidde - og Potels. Det står også klart efter at have smagt aftenens sidste vin Clos de la Roche 2003 Grand Cru, hvorfor Bourgogne er det sande mekka for vinnydere. Et vidunder af en vin. Hvem der bare havde en kasse Clos de la Roche.


Verner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar