Erik Skovenborg |
Søndagsavisen har som en del andre aviser og blade en
spalte om vin, et folkekært emne i disse tider. Denne spalte er ikke særlig
omfattende. Hver uge anmeldes tre forskellige vine, der i den kommende uge er
på tilbud. Det er en anmeldelse, der går på pris kontra kvalitet. Bestyreren af
dette er Dr. med. Erik Skovenborg, som har vin som interesse. Det gør han
såmænd rigtig pænt. En del læsere føler sig sikkert hjulpet af hans indsats.
Det er glimrende. Dog svinger han sig sjældent op til noget bare lidt bedre,
ligesom sådan cirka fem ud af hver hundrede anmeldte flasker er hvidvin. KUN!
Det er synd efter min mening!
Men
i dette nummer (22.-24. marts) omtaler Skovenborg det han kalder en sund trend.
Sidste år steg salget af vin med alkoholstyrke i den lavere ende med 66 procent
i England!
Erik
Skovenborg:
”Meget
tyder på, at vi er på samme spor her i landet. Mange vil gerne kunne nyde et
glas vin til maden uden at skulle dingle væk fra bordet efter måltidet. En
flaske vin med en alkoholstyrke på 14 vol.pct., som er ganske normalt i vore
dage, indeholder 105 ml ren alkohol. Det svarer til syv genstande og dermed en
kvindes ugeration efter Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser. Hvis du vil holde
styr på dine promiller, er der god grund til at holde øje med flaskernes
procenter.”
Citat
slut!
Hold
da helt op, hvor er jeg enig. BRAVO Hr. Skovenborg!
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar