søndag den 9. februar 2014

Daniel Bouju Selection Special Cognac AOC

Denne Selection special er mørk, kraftig og velsmagende Cognac. Her er virkelig noget at komme efter, ingen sædvanlig små-kedelig Cognac, tværtimod. Eller som de siger, hvor den skønne drik produceres; Au contraire! Hvis jeg skal komme med et bud på, hvad sådan en ting smager af, må det blive en fremtrædende smag af figner, et svagt hint af sherryfad og en anelse jord. Power!
Og her er så kun tale om Boujou på basisniveau. Kommer man ud for husets bedre kvaliteter, som f.eks. VSOP og XO, bliver der ingen ende på herlighederne.
Mandag aften (i morgen) skal jeg lave franske crepes af bedste klasse, for at matche denne herlige sag.
Sans doute!

Og denne gang er der ikke grund til at bortforklare, hvorfor der optræder et blog-indlæg angående spiritus. Cognac er brændevin. Dvs. brændt vin; destilleret vin. Altså har vi et produkt her, som er fremstillet på basis af vin. Ellers ville det ikke kunne lade sig gøre. Det er ovenikøbet destilleret to gange. Dernæst bliver det fadlagret under betegnelsen eau de vie; livets vand! Hos producenten Bouju fadlagres alle eau de vie mellem fire og fem år før den endelige blanding og aftapning, der så kaldes Cognac. Vupti.






Daniel Bouju et er en lille familievirksomhed, grundlagt i 1805 og beliggende i Saint-Preuil.

Huset laver cognac i Grande Champagne, Cognacområdets absolutte “Hjerte”, og råder over 25 ha vinmarker.
At besøge Daniel Bouju er som at sætte tiden lidt i stå - hele produktionen foregår i det lille landbohus’ tilhørende lade og - man fristes til at sige - redskabsskur.
Daniel Bouju er et stærkt bevis på, at småt er godt – hos ham er masseproduktion og industriel produktion bandlyst. Her er det detaljerne, der tæller: Cognacen destilleres på en 16,5 hl. still og fadlagres på helt nye små Limousin-fade, hvorved den tager karakter gennem flere års naturlig udvikling på fad og ikke ved hjælp af kunstige tilsætninger som karamel eller sukker.
Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer. Forskellen i de forskellige cognacer ligger i lagringen, der er mellem 5 og 80 år, afhængigt af den enkelte produkttype. Herudover fremstiller Daniel Bouju også den for området så kendte specialitet, Pineau des Charentes.
Den oprindelige opskrift på Daniel Boujus cognac blev lavet i 1804, og det er stadig den, der danner grundlag for produktionen i dag. Ingen hokus pokus. Men selvfølgelig en lille hemmelighed i fremstillingen. Vil man have kraftig, mørk og tung cognac, skal råmaterialet være sure druer høstet tidligt, og som tidligere nævnt: Ingen tilsat karamel, kun den ægte farve fra fadlagringen. Og så er Boujus cognacer ikke engang dyre – tværtimod!
Verner

2 kommentarer:

  1. Daniel Bouju er vores nabo, og vi er meget stolte af, at kvaliteten af ​​sine produkter er anerkendt. For at ære ham, kan vi tilbyde smagninger i hele sit udbredelsesområde, herunder de ældste cognac (80 år)

    SvarSlet
  2. Ma chère Madame

    Mille merci pour votre aimable réponse.

    Verner

    SvarSlet