tirsdag den 15. april 2014

Det er ikke alt guld, der glimter!

Indrømmet. En vindrikkers tilværelse er ikke altid nem. Opmærksomt følges de mange vinartikler, anmeldelser, bøger og omtaler, og vidste man ikke bedre, hvad man heldigvis gør, he, he, kunne man godt tro, at hjælpen var nær. Au contraire. De mange skribenter, hhv. anmeldere, kan jo ikke omtale meget andet, end hvad der bliver fremsendt af prøvemateriale, eller prøveflasker til bedømmelse. Det er ikke disse meget kompetente vinanmeldere, man skal klage over. Det er sortimentet, det sortiment, der skal bedømmes.
Man må også medgive, at der er en del velkvalificerede ting imellem, men for den almindelige forbruger bliver netop disse vine alt for dyre. Desværre, for det er her kvaliteten gemmer sig.
Lorry (dansk tv-station) glimrer også med diverse tilbud, selvfølgelig af vekslende kvalitet, ligesom de førnævnte! Sic! Hvad skal man snart stille op? Svaret er, at frekventere en rigtig vinhandel og betale prisen. Det er sådan virkeligheden er for kvalitetsvin.
Men Lorry så?
Fornylig var der et tilbud på Bourgogne; rød og hvid. Og til aften smagte jeg den hvide. Som er

2012
Hautes Côtes de Beaune
Blanc
Domaine Edmond Monnot & fils

God landlig type. Ingen Lieu dit (navngivet mark), Pr. Cru eller grand Cru. Ordinær vin altså.

Klar gylden farve.
Ingen særligt fremtrædende bouquet.
Pæn, tør, fyldig Chardonnay, heldigvis ikke fadlagret, smagende af druen.

Lige til at drikke. Hurtig glemt!

Men Ok, det var et forsøg. Man kan håbe at Domainets røde vin fra Maranges (kommunens navn) er bedre. Den burde være det, da der her er tale om en Premier Cru.

Skal aftenen reddes af en Calva eller Gl. Dansk? Skal den? Det skal vise sig!



Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar