torsdag den 13. marts 2014

Pitstop

Mastekranen på Holmen i Kbh.'s Havn

I et fantastisk solskinsvejr, der iflg. meteorologer slutter i dag, for denne gang, er det ikke til at sidde indendørs, så hvad er mere naturligt end at gå en lang tur. Som sagt så gjort.
Jeg foretrak en gåtur i Kbh.’s Havn pga. havnens egenart og særpræg og skiftende lys og temperatur alt efter vejret. I dag ingen problemer.
Så det blev en fin tur helt fra Østerport Station til Langelinie, langs havnen forbi den tidligere Langlinie-Pavillon og helt ind til Skuespilhuset langsomt slentrende i solen.
Pitstop.
Her skulle jeg have et glas hvidvin, mens der var dømt afslapning. En særdeles flink ung tjener i Skuespilhuset stillede mig over for valget mellem Sancerre og Chablis. Jeg valgte Chablis.

Skuespilhuset

I øvrigt. Hvad er det man bør drikke i sådan et fantastisk vejr med solskin overalt? Her i foråret? Det er netop lyse vine. Lad dog de gumpetunge, alkoholrige, fede rødvine være, drik de lyse vine nu, hvor det er forår. Hvidvin, rosé og mousserende vine. Godt afkølede. Det er alletiders. Det løfter sindet på sådan en dag.

Dette glas Chablis var meget karakteristisk. En ung Chablis, stålsat med et grønt skær og kølig frugt med aroma af blomster, citrus og lidt mineral, som f.eks. kalk eller flint. Lige efter bogen og meget, meget dejlig. Drukket ude i solen siddende på bolværket!

Det er forår. Det er hvidvin. Det er Chablis!

 
Chablis

Du vil hellere drikke andre hvidvine end Chablis?

Verners forbrugervejledning:

Hvid Bourgogne
Crémant de Bourgogne
Sancerre
Tør Riesling d’Alsace
Tør Riesling Rheingau
Tør Riesling Østrig
Grüner Veltliner Østrig
Silvaner Spätlese trocken fra Franken
Albarinõ Rias Baixas Spanien

I virkeligheden skal blot vælges en virkelig god kvalitetsvin - så bliver navnet underordnet!


Verner
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar