I
forbindelse med forrige indlæg på denne blog Vin skal være let at drikke,
skal jeg anbefale Alsace vin. Også fordi et for mig ukendt menneske havde
sørget for en personlig invitation til mig til madmessen i Roskilde; Madens
Skueplads. Invitationen kom fra Vinene fra Alsace. Besøg deres
hjemmeside www.vinsalsace.com/da/
Det
efterfølgende er ikke en fuldstændig indførelse i Alsace vin. Så langt fra. Det ville kræve en hel roman. Til
det brug bør man læse Søren Franks mesterlige bog Vinene fra Alsace.
Her får Domaine Sipp-Mack gratis reklame |
Men
alle vindrikkere, kyndige som ukyndige, kan have stor glæde af de herlige flasker
fra Alsace. De er nemt drikkelige (for det meste), velsmagende og herlige
tørstslukkere. Langt de fleste kommer til at holde af de aromatiske hvidvine
plus en enkelt rød; Pinot Noir.
Den
kampagne, der for øjeblikket kører i Danmark, den danske mand bør skrue sit
spiritus forbrug ned til 14 genstande om ugen, ville ikke have en chance
under et ophold i Alsace. Så travlt får man med at smage henholdsvis drikke
regionens dejlige vine. Hold da helt op.
I
øvrigt går vinene strålende til regionens køkken, med mange bonderetter, der nu
er blevet mondæne, som f.eks. Choucroute Alsacienne (Saurkraut). Prøv med
Riesling til denne ret!
Regionen
Alsace er desforuden et sandt turistparadis. Der er besættende smukt og
pittoresk. Mange små vinbyer med bindingsværk, idylliske vinmarker, gamle borge
og klostre. Et slaraffenland. Og ikke at forglemme; kirken i Alsaces sydlige
ende Ronchamp tegnet af Corbusier. En stor oplevelse at se denne
gigantiske paddehat af en kirke nærmest skyde op af jorden.
Men først og fremmest vinen. Vinen. Man kan ikke andet end
at holde af disse Alsace vine.
Vin skal være let at drikke. Det skal den da, ellers er
der jo ingen mening med galskaben. Vel?
Ronchamp. Den gigantiske paddehat af en kirke. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar