fredag den 18. september 2015

ChampagnesmagningI aftes holdt Politiken Plus så den længe ventede smagning af Vintage Champagne; Årgangs Champagne. Intet mindre!
Smagningen blev ledet, kommenteret af Hr. Simon Dybdahl Østerborg, den ene af to indehavere af firmaet Vintage Champagne. Den anden indehaver er Hr. Mikkel Hagerup.

Vinene, der blev smagt, de yngste naturligvis først!

Roland Champion Special Club 2010
Michel Rocourt Millésime 2008
Sadi Malot Millésime 2008
Michel Rocourt Rose de Mesnil 2007
José Michel Special Club 2007
Charlier et Fils Special Club 2004
Michel Fagot Millésime 2002
Grongnet Special Club 2000

Som det ses af listen over smagte vine, er flere af producenterne medlem af den eksklusive klub Special Club. Dette er en sammenslutning af producenter, som skal dyrke egne druer og fremstille vin af disse druer. De er altså og skal være Récoltant-Manipulants. Kontrollen med kvaliteten er skrap, hvilket sikrer en meget høj kvalitet. Medlemmerne tapper vinene på en særlig flaske, så aftagerne er sikre på at få netop en sådan vin.
Adskillige gange om året rejser de to indehavere af Vintage Champagne til Frankrig for at finde nye producenter, holde forbindelse med deres leverandører og købe Champagne.

Alt dette fører til en tårnhøj kvalitet i varesortimentet til kundernes udelte fornøjelse, og lur mig; til deres egen.

Dette fremgik også af smagningen, hvor der udelukkende blev smagt Vintage Champagne fra mindre, højkvalitets huse. Det efterlader alle andre mousserende vine langt bagude. Også de store berømte Champagne huse, påstod Simon Dybdahl Østerborg. Baghjul kaldes det. Og det var en fornøjelse. Interessant at se og smage forskellen på disse vine. Hvor den først smagte (Roland Champion) fremstod meget ung, ja nærmest et barnemord, om end af høj kvalitet, så var de følgende smagte vine et udtryk for større og større modenhed og kompleksitet, jo ældre vinene blev. Ganske naturligt. Men, ikke så mange er måske klar over disse vines evne til lagring. Den er meget høj, korrekt opbevaret. En meget stor fornøjelse var det, at smage Sadi Malot Millésime 2008. Et rent vidunder af en Champagne. Fuldendt balance og en smag med et ganske lille strejf af sødme. Som var vinen produceret af fuldmodne druer. Det skal nok være rigtigt. En drøm.
Dejlig smagning absolut. Store vine.


Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar