Vino
Nobile di Montepulciano 2011
Vechchia Cantina
Toscana
Vechchia Cantina
Toscana
Helt fra ungdommens
dage har det været en glæde at drikke vinene fra Toscana,
hvis bare de havde noget, der mindede om kvalitet, lidt i hvert fald. Jo, jeg
drak også dengang andre ting, f.eks. Mosel og gerne prædikatsvine. Det kan også
anbefales. Det gør jeg fortsat stadig gerne. Men tilbage til sagen, om jeg så
må sige.
Så her den anden
dag falder man over en Vino Nobile di Montepulciano, produceret i et lille
hjørne af Toscana, der altid har produceret gode vine på Sangiovese, eller
rettere en af dennes kloner. Chianti har de senere år haft ry for at producere
super kloner. Eksperter, altså. Men denne, der bruges til Vino Nobile di
Montepulciano, er i hvert fald ikke ny. Så vidt vides. Det er en klon ved navn ”Prugnolo Gentile”. Prugnolo kan bedst oversættes til ”lille blomme”. Tror jeg!
Og hvordan var så denne Vino Nobile di Montepulciano 2011,
fra noget, der sandsynligvis er et kooperativ?
Korrekt
dekanteret og tempereret fremtrådte denne dejlige vin som følger:
Farve:
Mørk.
Bouquet:
ikke særligt fremtrædende, hvilket er typisk for italienske vine.
Smag:
Tør med frugtige noter af røde bær. Ganske, svagt strejf af viol.
Flot
struktur og lang eftersmag.
Et godt glas!
Den
blev drukket til en uforskammet god, rød bøf, efterfulgt af en fint modnet
Brie.
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar