søndag den 8. november 2015

Chateau Naudin-Larchey 2011Chateau Naudin-Larchey
Pessac-Leognan
2011

Chateau Naudin-Larchey se situe sur de belles croupes graveleuses près du bourg de Martillac, dans le voisinage immédiat des Grand Crus Classés de Pessac-Leognan.

Ikke sandt? Ganske klart!

Slottet Naudin-Larchey er en værdig repræsentant for appellationen Pessac-Leognan. Vinen er bemærkelsesværdig afbalanceret. Perfekt kombination af koncentration, struktur, finesse og rundhed. Smuk og klassicistisk Bordeaux vin.

Et rigtigt godt glas rødvin.
Men!

Det er naturligvis for tidligt at drikke en klassificeret rødvin fra Bordeaux årgang 2011.
Selvfølgelig.
Jeg vil gemme de eksemplarer, jeg har liggende i hvert fald et par år endnu. Her til aften var den flaske, der blev drukket blevet dekanteret 2 timer og derefter kølet en halv time i køleskab. Det gjorde underværker for den skønne. Vinen altså. Ja.

Inden for vindrikning har der i mange år eksisteret to opfattelser.
I Frankrig dekanterer man ikke, der trækkes op og man drikker.
I Storbritannien dekanterer man vinen, om den skønsmæssig ikke skulle være drikkemoden.
Måske forholder det sig stadig sådan, thi jeg har desværre ikke haft mulighed for at diskutere det med dem på det seneste.

Men ovennævnte eksemplar havde haft godt af dekantering. Dét kan jeg stå inde for.

Ydermere blev denne herlige sag drukket til stegt lammelever med gemyse og en herlig sauce.


Endelig er vi derhenne, hvor den evige diskussion om hvidvin eller rødvin bliver uinteressant. Vinen er så dejlig, at diskussionen fortaber sig. Det er simpelthen et dejligt glas vin.
Men forøvrigt - til stegt lever: Rød! Verner

2 kommentarer:

 1. Hvorfor kom du den i køleskabet? Mvh. TQ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære ukendte
   Jeg kom vinen i køleskabet en halv time, for at opnå det man kan kalde vinens optimale temperatur, i dette tilfælde omkring 18 grader Celcius, hvad vinen ikke var nede på lidt før den skulle drikkes. Det er min mening, at det giver en friskere og bedre smagende vin, hvis man kan ramme den helt rigtige temperatur, bedre for duft og smag. Bedre for helhedsopfattelsen af vinen, i dette tilfælde en klassevin.

   Venlig hilsen

   Verner

   Slet