lørdag den 17. september 2016

Champagnesmagning hos BRDR. D
I BRDR. D's afdeling på Østerbro i Kbhvn. holdtes forleden aften en Champagnesmagning af de bedre. Det er længe siden, man har besluttet i BRDR. D, at afholde smagningerne på Østerbro, hvilket jeg personligt beklager, da det giver længere rejse for et menneske, som jeg, der bor på det yderste af Rødovre.
Ydermere er det stående smagning i to og en halv time, hvilket alt andet lige, er hårdt for de gamle ben og fødder.
Det var alt brokkeriet.

Smagningen

Der blev smagt på følgende Champagner

Cattier, Icône Brut
Velut, Tradition Brut
Ex Ante by Alexandre Penet, Brut
Veuve Fourny, Blanc de Blancs, Brut
Velut, Millesime Brut 2008
Penet, Vintage Extra Brut 2006
Veuve Fourney, Millesime Brut 2008
Penet, Cuvée Prestige Grande Réserve, Brut Nature, Grand Cru
Cattier, Clos Du Moulin, Cuvée Prestige, Brut

Smagningen blev ledet og kommenteret af en meget vidende og entusiastisk medarbejder fra BRDR. D.

Personligt er jeg meget glad for at drikke Champagne, hvem er for øvrigt ikke det, og tager gerne det høje syreindhold med, hvilket giver en del af forklaringen på en Champagnes opkvikkende virkning, men selvfølgelig ikke det hele. Niveauet på aftenens smagning var højt, som også forventet, og heldigvis slap man for standard Champagner fra de store berømte huse. De valgte vine var langt mere interessante, idet vinene for de fleste deltagere havde nyhedens interesse, thi hvor tit møder man dem i daglighandlen?
Efterhånden som smagningen kom til Årgangschampagne, Premier Cru og Grand Cru, fremtrådte vinene powerfulde, afballancerede og særdeles velsmagende, samtidig med at de enkelte vines særpræg slog igennem.
Skal man absolut vælge blandt de fremragende vine, ville jeg sætte mine spareskillinger på sidstnævnte vin i oversigten. Et herligt glas!


Verner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar