torsdag den 22. september 2016

Mammuouth - Ice Viognier 2015

Mammuouth
Ice Viognier 2015

For rigtig mange år siden har der velsagtens levet mammutter i det østlige Frankrig. Forskellige vidnesbyrd tyder på det. I hvert fald har en af de stedlige vinproducenter på det seneste opkaldt sine vine efter denne kendsgerning, og / eller elefanter. Hvem ved i disse tider?
Viognier er en druetype kendt først og fremmest fra Østfrankrig (Rhone), aldrig populær her hos os. Den er i besiddelse af et imponerende syre-attack. Det Viognier først og fremmest producerer, er en vin beregnet på at ledsage det man spiser, om den ellers skulle passe til maden. Ikke en vin man hygge-drikker, skulle jeg tro.
Men never mind! For alle os fans af Frankrig, med alt hvad dette indbærer, må man smage denne vin.

Mammuouth
Ice Viognier 2015

Harvested in hands
Only after the first frosts

Står der selvbevidst på etiketten - på engelsk!

Og det er hvad der åbenbart er foregået! En exceptionel vin produceret udelukkende på Viognier druer dyrket på en vingård ved Mount Ventoux. Návnet betyder direkte oversat Vind overalt. Mange ynder at kaldet bjerget Det skaldede bjerg, men navnet kolliderer med navnet på et andet bjerg, nemlig Mont Rachet i Bourgogne, hvor der forøvrigt produceres kolossalt berømte vine, men det er så en anden sag.

Ice Viognier har en spændende smag af citrus, druer, grape og hvide blomster, kombineret med pære, fersken og abrikoser.

Vinen er knastør. 13,5 pct. alkohol.

Det er ren madvin. Nu er det sagt. Og nej! Det der ikke Eiswein, eller Vin de Glace, som den slags kaldes i frankrig.


Verner
Ingen kommentarer:

Send en kommentar