Vin til julemiddagen
Hvert
eneste år til jul er medierne overfyldt med råd om, hvilken slags
julemad vi skal spise, hvordan den bør tilberedes, og hvad vi skal
drikke til. Men med dette lille indlæg er det allerede for sent med
gode råd etc., etc.
Undskyld
jeg er så sent på den!
Jeg
må nøjes med ganske kort at fortælle om, hvad julemiddagen står
på her i huset, når gæsterne er ankommet og alle er gået til
bords. Forhåbentlig bliver det hyggeligt.
Men middagen her i huset altså:
Kamsteg
med sprød svær
Brunede
kartofler
Hvide
kartofler
Rødkål
Sauce
tilvirket vha. stegesky fra stegen
Dessert
Ris
Alamande med kirsebærsauce
Vin
Skal
man drikke vin til dette, bør det være rødvin. Det nytter ikke her
at satse på at drikke en superfornem Cru Classé Bordeaux. Den
klarer det aldrig. Spild af penge. Sats hellere på rød vin fra
Rhone. Fyldig, høj alkoholprocent, gerne velsmagende. Og for en
sikkerheds skyld kunne man spise forholdvis mindre af rødkålen og
de brunede kartofler. Så passer pengene.
Jeg
selv vil til stegen drikke
Se også blogindlæg fra
søndag den 13. november 2016
Til Ris Alamanden bør du drikke dansk kirsebærvin, eller hvis det haves Portvin, prøv en LBV.
Ha'
en rigtig god juleaften!
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar