Mange
gange har jeg skrevet om, beskrevet, en vintype som Côtes du Rhone.
Det skyldes flere forskellige forhold.
For
det første ligger Rhonedalen ikke langt borte, set fra Danmark.
For
det andet ligger de fleste eksemplarer i et prisniveau, der er
særdeles overkommeligt for de fleste.
For
det tredje er disse vine yderst anvendelige, som tilbehør til det
danske køkken, som skabt til, faktisk.
Skal
man så ikke stræbe højere?
Jo,
det ved gud da, man skal. Man skal, bør, altid prøve at finde
noget, der er bedre.
Men
nu var det f.eks. sådan, at Brd. D havde en Côtes du Rhone på
tilbud, som blev skamrost. Så kan man da lige prøve sig frem, om
dette så lige er sagen. Og, må man sige, det er det. Ligeledes er
denne vintype smagt ved adskillige rejser i Rhonedalen, en lokalitet,
som kun kan anbefales.
Hvad
sidder vi så med her.
Dejlig
harmonisk, velafbalanceret rød Côtes du Rhone, en vin til det
danske vinterkøkken.
Terre
de Mistral er Grenache-domineret charme på højeste niveau med en
sjat Syrah for balancens skyld. Smag og duft af sort peber. Peber
igen i smagen, en anelse blåbær og syre giver en fin, frisk vin.
Det
er en økologisk vin, hvis dette skulle betyde noget for dig.
Verner
Post Scriptum: Vinen er ikke filtreret, det bør du måske selv gøre!
Post Scriptum: Vinen er ikke filtreret, det bør du måske selv gøre!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar