I gennem en
hel del år har jeg holdt nytår hos de samme gæstfrie venner. Det
er altid så hyggeligt, også at gense de samme gamle venner, fra
næsten et helt liv. Efter Dronningens tale og en del Champagne, af
de bedre, går man til bords, for at lade en bedre middag vederkvæge
sig. Det er en ret traditionel aften, hvor det søde værtspar gør
alt, hvad de kan, for at det skal blive en dejlig aften.
Nu er det
for en gangs skyld ikke Champagne, der skal tales om her. Det kunne
da ellers være så hyggeligt set i bakspejlet. Rigtig hyggeligt.
Men.
Til
middagen på årets sidste aften, hvor hovedretten var oksefilet med
gemyse, blev der serveret en portugisisk rødvin fra en lokal
vinhandel. Den passede som fod i hose til oksefiletten og
tilbehøret, deriblandt en herlig sauce. Denne portugisiske rødvin
var simpelthen et scoop til retten. Vinhandleren, Taastrup Ny
Vinhandel, havde anbefalet den portugisiske vin. Det var et
perfekt match.
Det, der er
så vigtigt til en god middag er, at vinen rammer i plet,
aldersmæssigt, spiritus niveau, temperatur. Det er så vigtigt.
Jeg har
efterfølgende drukket denne vin ved forskellige lejligheder. Det er
en meget anvendelig vin. Bedst fremstod den imidlertid nytårsaften,
måske fordi vinens optimale temperatur blev ramt helt
præcist. Lige i plet!
Taastrup
ny vinhandel:
Andreza
Reserva 2014
Druerne
udgøres af et bredt udvalg af de klassiske portvinsdruer (men det
er en rødvin:-) Touriga Franca, Touriga Nacional & Tinta
Roriz. Macerationen foregår udelukkende på ståltank, mens den
efterfølgende lagring sker på barriques i 12 måneder. På denne
måde får man en kontrolleret mikrooxidation af vinen, som er
vigtig for netop de røde Douro-vine, der ellers vil have en for
voldsom struktur til at være behagelige ved frigivelse. Sund rød
frugt, modenhed og fine sødmefulde tanniner. Træet dominerer
ikke vinen unødigt, men har akkurat afrundet vinens kanter. I
glasset sidder man således med en mellemfyldig vin med en
behagelig eftersmag.
|
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar