fredag den 24. februar 2017

Rhonesmagning

Brdr. D's
Rhonesmagning – onsdag 22. februar 2017

Vi er mange danskere, der (heldigvis) en del gange livet igennem har haft vores gang i Rhonedalen. Rhonedalen er den kæmpestore dal ned gennem Østfrankrig. I dette forunderlige landskab eksisterer mange vindistrikter, store som små, hvoraf mange er særdeles populære hos danskerne. Det skulle da også bare lige mangle. Fra nord til syd strækker disse vinområder sig, hvoraf en del producerer glimrende til storslåede kvaliteter. Det er altid så dejligt at møde disse vine, og hvis man er på stedet også den fantastiske mad.
Således var der ikke meget at betænke sig på, når Brdr. D afholdt smagning af vine fra Rhone i deres afdeling på Frederiksberg. Det blev en glimrende aften, under vejledning af Brd. D's overordentlig kyndige og vidende medarbejder, som man altid møder, når man frekventerer forretningen.
Som det ses af smageprogrammet, var det en bredt anlagt Rhonesmagning, kun røde vine, med en stigende kvalitet op til Chateauneuf-du-Papes herlige vine. Især vil jeg sige, at Domaine Pegau Chateauneuf-du-Pape 2014, og Grand Veneur Chateauneuf-du-Pape VV 2012 viste superklassen. Forrygende vine.


Smageprogram

Estezargues Terre de Mistral 2015
Estezargues La GamachaCDRV 2015
La Tour Coste, Gigondas 2015
Jaume Lirac Clos De Sixte 2013
La Tour Coste Crozes Hermitage 2015
La Tour Coste Saunt Joseph 2014
Graveirette Chateauneuf-du-Pape 2013
Xavier Cuvee Anonyme Chateauneuf-du-Pape 2010
Domaine Pegau Chateauneuf-du-Pape 2014
Grand Veneur Chateauneuf-du-Pape VV 2012


Grand Veneur Chateauneuf-du-Pape VV 2012
Fed bærfrugt (solbær, blåbær) vælder op af glasset ledsaget af lakrids og urter. Dyb og kompleks med laaang eftersmag.



Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar