Pierre Ponnelle
Crémant de Bourgogne
Brut
Indrøm bare
- du ville foretrække at drikke rigtig Champagne frem for Crémant.
Ikke sandt? De fleste ville! Men nu er det ikke altid, at vi får
vores ønsker opfyldt, så mindre end Champagne kan gøre det.
Men
ro på nu, det går som sagt endda. Det skal jeg snarest komme
tilbage til.
Crémant de
Bourgogne, f.eks. kan være en glimrende vin, når den kommer fra en
omhyggelig producent. Jeg selv ved af erfaring, at det forholder sig
sådan.
Hvis der er
tale om en Crémant fra Bourgogne, anvendes der samme slags druer til
fremstillingen som i Champagne, så godt som. Og de to vindistrikter
ligger tæt på hinanden.
Forskellen
på de to vintyper er, at trykket
af kuldioxid under proppen i en flaske Champagne er på fem-seks bar
– næsten som trykket i et lastbildæk – mens de tre-fire bar i
en flaske Crémant svarer til et lidt højere tryk, end det du kører
rundt med i dine bildæk.
Men - med hensyn til Champagne taler vi om en væsentlig højere
kvalitet, i de fleste tilfælde.
Her er snegle, som de laves i Bourgogne Er det ikke bare lækkert? |
Og
hvis jeg lige må indskyde rent en passant, så jeg godt for flere
dage siden Tour-feltet køre gennem Champagnedistriktet til
Bourgogne, til Nuits-Saint-Georges hovedstaden i Côte de Nuit, den
nordlige del af Bourgogne. De stakkels cykelryttere har sikkert ikke
fået lov til at drikke, hverken et glas Champagne eller et glas
Crémant de Bourgogne. Skønsmæssigt. - De fik heller ikke snegle, skulle jeg tro.
Pierre Ponnelle
Crémant de Bourgogne
Brut
Tør,
uden at være ultra tør, slank og velbalanceret med toner af ribs og
grapefrugt. Dejlig frisk og god til f.eks. fjerkræ, fisk med en rig
sauce eller bare til et glas i utide.
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar