mandag den 5. november 2018

Gotas
Rias baixas

For år tilbage på en rejse til Andalusien sidder vi på en restaurant i Ronda, hvor Spaniens ældste tyrefægter arena ligger. Fantastisk dag. Rundvisning i arenaen, men ingen tyrefægtning på denne dag. Byen er smuk og seværdig, og heldigvis skal vi have en enkelt overnatning i den gamle, smukke by. Om byen slap fra borgerkrigen i sin tid, ved jeg ikke, men byen ser smuk og velplejet ud.
Da vi så havde set den fantastiske arena, meldte sulten sig jo som sædvanlig, så vi forlod arenaen og gik tværs over en lille plads og fandt en restaurant. Den viste sig at være en tyrefægterrestaurant, med masser af billeder, statuer, flag og relikvier af og om tyrefægtning. Vi fik et spisekort og som kontrast til al den tyrefægtning valgte vi stegt kanin med tilbehør. Det var nærmest komisk. Vi fik på forlangende et vinkort og jeg valgte en flaske Albariño fra Rias Baixas. Rigtig klog politik. Jeg var i drømmeland. Jeg spurgte to tjenere, der stod i nærheden af vores bord, hvordan de udtalte navnet på vindistriktet (Rias Baixas). Det var lige ud af landevejen. Vinen smagte fantastisk til den stegte kanin. Det skulle du prøve.
Den berømte spanske vinmand Miguel Torres mener, at Albariño (druesorten) i virkeligheden er identisk med Riesling, som skulle være ført til den Iberiske Halvø af tyske munke i det elvte århundrede. Det støttes af navnet Albariño
Alba = Øvre
Riño = Rhin
Altså Øvre Rhin, departementet, hvor Alsace ligger i Frankrig og hvor Riesling dyrkes i stor og meget fin skala.
Så langt, så godt.

Man ser Albariño fra Rias Baixas noget oftere end tidligere i danske supermarkeder og vinhandlere, end tidligere, således også denne!


Gotas de Mar 2016
Farve gylden og klar
Duft fersken og hvide blomster.
Smag indbydende frugtsmag, mineraler og citrus, kompleks og vedvarende.

- Et smukt glas vin. 


Verner


x

Ingen kommentarer:

Send en kommentar