mandag den 21. maj 2012

Lisboa - Vin på Campo Pequeno!


H. C. Andersen 

Tyrefægterarenaen Campo Pequeno
Vist har H. C. Andersen da været i Portugal! Han var et menneske, der rejste meget, skrev meget. Det har sat sig sine spor mange steder i verden, således også på Cortes de Cima, vingård i Alentejo, hvor man har opkaldt en af sine supervine efter Andersen. Under et besøg i Lissabon for nylig var der en chance for at smage en af de andre rare sager fra vingården, dog ikke H. C. Andersen, men den røde


Cortes de Cima 2009

Dyb mørkerød farve. Duften har toner af violer, modne mørke bær og egetræ. Smagen er rig og intens med masser af frugt, som understøttes af modne tanniner. 

Cortes de Cima er lavet på:
Syrah 67%, Aragonez 16%, Touriga Nacional 12% og Cabernet Sauvignon 5%.


Vinen blev indtaget på en lille restaurant beliggende i selve muren omkring tyrefægterarenaen Campo Pequeno. Ikke alene laver de herlig mad, men har også et rigtigt fint vinkort. Vinen var et herligt bekendskab. Klasse, balance. Endnu ikke helt på toppen, men tydeligvis drikkeklar.

Se så! Nu har vi allerede fået rodet både H. C. Andersen og tyrefægtning grundigt ind i historien!

Cortes de Cima en passion i endnu højere grad, end det er en vingård. 

Historiens hovedpersoner er Carrie fra USA, universitetsuddannet inden for økonomi og administration, og Hans fra Danmark, uddannet teknisk ingeniør. 
Hans og Carrie mødte hinanden i Malaysia, hvor han arbejdede som chefingeniør i en tropisk plantage. De forelskede sig og fandt efter nogen tid ud af, at de gerne ville slå sig ned som vinbønder. De sejlede derfor ud for at finde de perfekte vinmarker. Rejsen bragte dem til USA, Sydamerika, Bordeaux og til sidst til Lissabon. Herfra lejede de en bil for at køre ind i landet til Alentejo, hvor de skulle se den 365 ha store ejendom Cortes de Cima. Parret blev med det samme forelsket i både den smukke gamle ejendom og det maleriske landskab og valgte umiddelbart efter at slå til og købe den.


Vinmark i Alentejo

Verner
Ingen kommentarer:

Send en kommentar