onsdag den 30. maj 2012

Sir Cliff - og andre!I min ungdom var Cliff Richard en af de helt store sangere indenfor pop. Allerede dengang var det helt almindeligt, at man kun var berømt i ganske kort tid, så var der kommet nye guder på firmamentet. Men anderledes med den senere adlede Sir Cliff Richard. Cliff har sunget i mange herrens år, måske optræder han stadig trods sin nu høje alder, hvem ved?
Men den kære Cliff Richard har også fundet tid til andre interesser, som f.eks. vindyrkning! Der var trængsel i Ápolónia supermarkedet i Albufeira (Galé) 24 juli 2008. Fra klokken 11 om formiddagen skrev den 68-årige sanger og vinproducent Cliff Richard nemlig autografer i forbindelse med promovering af sin Vida Nova vin produceret på Algarvekysten. Algarve er ret beset ikke det mest ideelle sted at producere vin i Portugal, men vinbønderne på Algarve har sat sig for at bevise at Portugals sydligste fastlandsregion kan lave udmærket vin. 

Cliff Richard ville oprindeligt have dyrket figentræer, men ombestemte sig og plantede 8 hektarer med vin istedet for. I dag er hans vingård en af de kendteste på Algarve og desuden et udflugtsmål for turister

Adega do Cantor eller Singer vingård ligger i Guia, få km nordvest for Albufeira i Algarves centrum. Gården blev anlagt med henblik på at producere vin, især Vida Nova serien, og består af tre omkringliggende vinmarker: Quinta do Moinho, Quinta do Miradouro og Vale do Sobreiro. Målet er, at producere den bedste vin i regionen ved at kombinere traditionelle teknikker indenfor vinproduktion med moderne. 

Vinproduktionen ligger på toppen af Quinta do Miradouro, hvorfra der er en fantastisk udsigt over de omkringliggende vinmarker og kystlinien.

Nu kunne det jo have været rart at smage en af Cliffs vine, når man nu var i Lissabon, måske drikke et glas af den, mens man hører den gamle mand med mikrofonen, men det var ikke muligt, der hvor vi havde vores gang. Jeg erfarer efterfølgende, at man sagtens kan få den herhjemme! 
Quinta do Barranco Longo
Men der er andre vinmagere i Algarve, deriblandt superstjernen Rui Virgínia, der fremstiller kvalitetsvin på Quinta do Barranco Longo. Quintaen drives og ejes af Rui; en ung og moderne vinproducent, som startede sin produktion af kvalitetsvine i 2001. Siden da har Rui vundet stor anerkendelse nationalt som internationalt.

Quinta do Barranco Longo Rosé 2006, Algarve, Portugal
Vinen er Kåret til Portugals bedste rosévin!
Alkohol vol. 12.8 % Indhold: 75cl.
Druetyper: 50% Touriga Nacional, 50% Aragonês (Tempranillo).
Den følgende beskrivelse er af vinskribenten Rasmus Holmgaard
Dybt indfarvet, seriøs rosé fra en modernistisk indpakning. Næsen er dyb og indbydende af brombær, jordbær og lakrids. Munden i strålende balance mellem sin læskende syre og en flot frugtig tyngde. En usædvanligt helstøbt og velkomponeret rosé.

Grunden til at netop hans fænomenale rosé omtales her er, at denne vin smagte vi i Lisabon på den lille seriøse restaurant beliggende inde i muren på tyrefægterarenaen Campo Pequeno. Blot smagte vi 2010’eren og til ovenstående kan tilføjes, at vinen smagsmæssig også havde et strejf af granatæble. Et pragtfuldt bekendskab.

Sandelig, den kan også fås her til lands! 


I lufthavnen i Lissabon på hjemvejen står man så endelig og skuer på en (én) flaske Barca Velha, alle vindrikkeres drøm om den ultimative vin. Det forbliver en drøm ved synet af prisen! DK kr. stort 3000,00. Vær så god at drikke, mine damer og herrer. 


Verner 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar