Robert Parker |
Det er lykkedes for den amerikanske
vin-guru Robert Parker gennem snart mange år, at få ændret opfattelsen af rødvine til at være
alkoholrige, mørke og dramatiske. Meget alkoholrige. Både publikum og vinmagere
er hoppet med på vognen, desværre. Efterhånden er det ikke kun mig selv, der
finder det en uskik. For meget alkohol; trættende. Vine uden balance. Ødelagte
vinoplevelser. Nedenstående kommer tre berømte vinfolks opfattelse af samme
situation. Rundt omkring ser man flere og flere manifestationer på linie med
disse folks udsagn. Heldigvis da.
Hugh Johnson |
Hugh Johnson:
“ … Og jeg kigger efter - Åh hvor jeg kigger – efter vine med et moderat alkoholindhold. Få har brug for mere end 14 %, og de skal have en fandens god undskyldning.”
Giorgio Rivetti |
Vinsmagning hos ’Brødrene D’
Giorgio Rivetti:
"Køb ikke vine med 15 og 16 pct. alkohol til lagring.
Efter 5-6 år brænder de sammen og er helt færdige. Det vigtigste er balancen
mellem frugt, syre, ekstraktindhold og alkohol, som i mine vine. En vin
skal være i balance, og det er de nævnte monstervine ikke. Aldrig. Til gengæld
kan en vin i perfekt balance gemmes 15 – 20 - 25 år".
Randy Dunn |
Palate
Press
Randy Dunn:
Ifølge vinmageren Randy Dunn, der er manden bag kultvinen
'Dunn Howell Mountain' (Napa Valley, Californien), vil mange
vin-enthusiaster få sig en ubehagelig overraskelse, hvis de har købt nogle af
de særdeles eksklusive, frugtige og alkoholrige vine fra bunden af den berømte
Napa Valley med henblik på langtidslagring. Han vurderer, at de om tyve år vil
være udrikkelige, når proppen ryger af flasken:
- ”Forbrugerne bliver i den grad snydt. De køber disse
vine og bliver anbefalet at lade dem ligge i mange år til de er drikkemodne.
Men de fleste af vinene vil ikke holde på den lange bane, og køberne vil have
spildt en masse penge”.
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar