søndag den 13. januar 2013

Godt Nytår

Festligt syn - forkert åbning af flasken!

 Et forsinket ønske om et godt nytår, men velment alligevel!

Der er ikke noget som Champagne, der løfter stemningen til en fest. Det er helt sikkert! Til Nytår og ved runde fødselsdage er det, at danskerne generelt drikker et glas Champagne, om der er råd. Det vil altid være en rimeligt dyr fornøjelse, hvis der er tale om rigtig Champagne fra det berømte vindistrikt af samme navn, og hvis vinen har kvalitet. Tager man ikke de aller billigste, vil det være en oplevelse. Helst i den tørre udgave; brut.
Så er banen ligesom kridtet op.

Champagne er den eneste drik,
som hævdes at gøre en kvinde smukkere.
Beklædningen er champagnefarvet iflg. fabrikanten, altså!

I ugen før nytår, lige efter jul, er der favorable tilbud, som gør det muligt at drikke en god flaske Champagne den 31. december om aftenen. Også i år lykkedes det at være meddrikker på fire flasker Champagne, standardudgaver (NV; Non Vintage) altså ikke årgangsvin eller special cuvéer. Glimrende, velsmagende humørløftere. Nåh, det var jo også i hyggeligt selskab. Ret så dejligt.
Hele denne årets sidste uge er der tilbud på de herlige dråber, artikler om Champagne, gode råd om anvendelse, bøger udgivet om emnet etc., etc., etc.
Men som jeg altid har sagt; det er sjovere at probere end at studere!
Derfor bringes der heller ikke en indføring i hele det store kompleks vedr. drikken, og området den kommer fra. Det kan den interesserede vindrikker selv klare. Det er særdeles interessant. En enkelt flaske champagne, befindende sig i stakken af flasker på hjemmebasen, nåede ikke at blive konsumeret i dagene op til nytår på grund af stærk forkølelse; sic!
Det har vi klaret nu.


En flaske som denne; Deutz Champagne NV.,
Brut Classic, der nu har ladt livet!
Erhvervet på et særdeles fordelagtigt tilbud!
Huset Deutz hører til Champagnedistriktets 
top, i dag ejet af et andet Champagnehus,
Louis Roederer. Deraf følger også en meget
høj kvalitet, som på nævnte flaske.


Deutz vinkældre 60 m under jordoverfladen.  Udhugget i undergrunden
for 130 år siden. Det tog efter sigende fem år!Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar