mandag den 6. januar 2014

Chateau de la Rivière – Fronsac

Chateau de la Rivière

Den største og mest imponerende Fronsac-ejendom med borg og kældre i bedste Wagner-stil. De tidligere store tannin-rige vine er blevet mere raffinerede. Ny ejer i 2003; James Gregoire.
Har man på et tidspunkt smagt slottets første-vin (Chateau de la Rivière), må man nødvendigvis medgive, at  her er der tale om en stor bordeaux-vin. En sand drømmevin!


Slottets første-vin: Chateau de la Rivière


Hvad vininteresse også kan medføre - desværre!

Ekstrabladet 06.01.2014:
”Den kinesiske erhvervsmand Lam Kok nåede at underskrive aftale om køb af Chateau de la Rivière i Bordeaux, før han styrtede ned i en helikopter sammen med ejeren af slottet.
Ulykken skete i fredags og politiet har efterfølgende i flere dage søgt efter ligene i Dordogne-floden, men indtil videre uden resultat. Udover den kinesiske rigmand Lam Kok var også den oprindelige ejer James Gregoire, Kok’s 12 årige søn samt den kinesiske professor i økonomi Wang Peng fra Bordeaux i helikopteren. Helikopteren blev fløjet af James Gregoire, som selv ejer helikopteren og efter sigende er en rutineret pilot.
Dele af helikopteren blev fundet mandag, men ingen af de fire personer er endnu blevet fundet. Dordognefloden har en kraftig strøm og det er derfor svære betingelser for redningsteamet at arbejde i.
Turen var et punktum for handleren, som skete mindre end 24 timer før ulykken og hvor Chateau de la Rivière blev solgt for omkring 230 mio. kr. I øvrigt den største slotshandel i Bordeaux til dato. Chateau de la Rivière er kendt som et af de ældste og mest hæderkronede slotte i Fronsac.
Lam Kook har skabt sin formue på te og ejendomme i Pu-regionen i Kina og havde planer om at lave Chateau de la Rivière om til et luksushotel. Slottet har tidligere være ude for tilsvarende ulykke, da den tidligere ejer Jean Leprince på tilsvarende facon blev dræbt i en helikopter ulykke i 2002.”

Her er selvfølgelig tale om en forfærdelig ulykke. Man kan kun dybt beklage, at en sådan ulykke rent faktisk finder sted. Desforuden kan det undre, at historien, om jeg så må sige, gentager sig. Hvor tragisk.


Verner  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar